ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ουγγαρρίας προτρέπει τον Όρμπαν να φύγει από το ΕΛΚ

Η φιλοκυβερνητική Magyar Nemzet του προτείνει να συντάξει «μια νέα συμμαχία»

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και στο κόμμα του, το Fidesz, να αποχωρήσουν από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απηύθυνε η βασική φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Ουγγαρίας, η Magyar Nemzet, η οποία επισημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει τις ιδρυτικές του αξίες και «δεν διαφέρει από τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους».

«Έχει έρθει η ώρα το Fidesz να σταματήσει τα ντροπιαστικά παζάρια με το ΕΛΚ», αναφέρει η εφημερίδα στο κεντρικό της άρθρο. «Το ΕΛΚ δεν είναι πλέον το κόμμα του Χέλμουτ Κολ», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Ο Όρμπαν έχει δηλώσει ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είχε καλέσει το Fidesz να ενταχθεί στο ΕΛΚ. Το γραφείο του Ούγγρου πρωθυπουργού δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ερωτήσεις για το άρθρο γνώμης της Magyar Nemzet με τίτλο «Μια νέα συμμαχία!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Fidesz θα πρέπει να συμμαχήσει με τους Ευρωπαίους εθνικιστές.

«Το ΕΛΚ δεν υπερασπίζεται πλέον τα κράτη, τον χριστιανισμό ή το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας, ούτε καμία άλλη ευρωπαϊκή παράδοση. Το ΕΛΚ έχει γίνει υπηρέτης του άρρωστου φιλελευθερισμού», καταγγέλλει.

Η Ουγγαρία προειδοποίησε χθες ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσει» στο τελεσίγραφο που απηύθυνε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής δεξιάς, Μάνφρεντ Βέμπερ, στον Ορμπάν, προκειμένου να τροποποιήσει τις εθνικιστικές θέσεις της, αν θέλει να αποφύγει μια αποβολή από το ΕΛΚ. Ωστόσο ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος υπονόησε ότι αναζητεί έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγει την αποβολή του από την πολιτική ομάδα.

Επίσης, το ΕΛΚ πρόκειται να συζητήσει στις 20 Μαρτίου το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κόμματος του Όρμπαν. Η Magyar Nemzet εκτίμησε ότι το Fidesz θα είναι καλύτερα εκτός της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ. «Υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς τα εμπρός για το Fidesz: ο δρόμος μιας νέας συμμαχίας», σημειώνει.

«Ο Βίκτορ Όρμπαν και το Fidesz θα πρέπει να εγκαταλείψουν το ΕΛΚ και να σχηματίσουν συμμαχία με τον Ματέο Σαλβίνι, το Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας και το κυβερνών πολωνικό κόμμα», τόνισε η εφημερίδα, η οποία επισήμανε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός θα πρέπει να ηγηθεί μιας πανευρωπαϊκής συμμαχίας κατά της μετανάστευσης.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact