ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ παίρνει θέση για την τράπεζα τροφίμων που δίνει βοήθεια μόνο σε Γερμανούς

Η απόφαση δεν έχει σχέση με την ξενοφοβία, επιμένει ο επικεφαλής της οργάνωσης

Επικριτική απέναντι στην απόφαση μεγάλης τράπεζας τροφίμων να εξαιρέσει τους ξένους στη διανομή των αγαθών της εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την οργάνωση Essener Tafel, που βοηθά περίπου 16.000 ανθρώπους, πρόκειται για προσωρινή απαγόρευση απαραίτητη, επειδή το ποσοστό των αλλοδαπών που χρησιμοποιούσε την τράπεζα τροφίμων είχε φτάσει το 75% τα τελευταία χρόνια ενώ άγνωστοι έγραψαν με σπρέι τη λέξη «ναζί» πάνω στα βανάκια της οργάνωσης.

Η Μέρκελ τοποθετήθηκε απέναντι στην απόφαση της οργάνωσης να ζητά όσοι επιθυμούν να λάβουν τρόφιμα να επιδεικνύουν γερμανικό διαβατήριο.

«Δεν θα πρέπει να παρέχονται υπηρεσίες με βάση τέτοιες κατηγοριοποιήσεις, αυτό δεν είναι καλό. Δείχνει όμως και το μέγεθος της πίεσης που υπάρχει, και το πόσοι άνθρωποι έχουν τέτοιες ανάγκες. Γι’ αυτό ελπίζω πως θα μπορέσουν να βρουν καλές λύσης που δεν θα αποκλείουν κάποιες ομάδες» είπε μιλώντας στο RTL.

Όπως σημειώνει το BBC, εκτιμάται πως στη Γερμανία μπήκαν 1,2 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015-2016, περισσότεροι από τους μισούς ήταν από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Όπως εκατοντάδες άλλες τράπεζες τροφίμων στη Γερμανία, η Essener Tafel συλλέγει τόνους τροφίμων που η ημερομηνία λήξης είτε πλησιάζει είτε μόλις πέρασε, που θα κατέληγαν στη χωματερή.

Οι διαχειριστές της οργάνωσης συγκαλούν τώρα έκτακτη συνάντηση για να εξετάσουν το πώς θα διαχειριστούν τις αντιδράσεις για τη νέα τους πολιτική, που άρχισε να εφαρμόζεται από τον περασμένο μήνα.

Ο επικεφαλής της πάντως ανέφερε πως ο περιορισμός των παραληπτών δεν είχε σχέση με την ξενοφοβία αλλά με τη δικαιοσύνη, επειδή μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων γυναικών και μητέρων που μεγάλωναν μόνες τα παιδιά τους είχαν πια σταματήσει να ζητούν βοήθεια από την οργάνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact