ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα γιορτάζει τα 70 χρόνια από την επικράτηση επί των ναζί (Φωτογραφίες & Live)

Δείτε ζωντανά τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Τα γιορτινά της φόρεσε σήμερα η Μόσχα προκειμένου να τιμήσει τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη νίκη του στρατού της Ρωσίας επί των ναζί που σταμάτησε την επέλαση του Χίτλερ και άλλαξε τα δεδομένα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ρώσικη επέτειος εορτάζεται με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Κόκκινη πλατεία στην οποία δίνουν το παρών περισσότεροι από είκοσι ξένοι ηγέτες, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Ενώπιον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκούμ επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση. Ο Ρώσος υπουργός έφθασε στην Κόκκινη Πλατεία επιβαίνοντας σε ένα ανοιχτό Zil της σοβιετικής εποχής.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε μια πολλές ρωσικές πόλεις, από τον Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακο στην Ευρώπη, μέχρι το Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν υποδέχθηκε τους ηγέτες αναδυόμενων δυνάμεων όπως τους Προέδρους της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και της Ινδίας, Πρανάμπ Μουχέρτζι, τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι ή τον Κουβανό Πρόεδρο, Ραουλ Κάστρο, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Κατά την παρέλαση αυτή, το μέγεθος της οποίας είναι πρωτοφανές, παρουσιάζονται τα νέα ρωσικά όπλα. Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν για περισσότερο από μια ώρα μια επίδειξη της δύναμης πυρός της Ρωσίας, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το νέο άρμα μάχης Armata T-14, το οποίο παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή του ως το ισχυρότερο στον κόσμο, καθώς και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι σχεδόν 50 τόνων.

Μετά τη στρατιωτική παρέλαση, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν στο κέντρο της Μόσχας σε μια γιγάντια πορεία κατά την οποία οι Μοσχοβίτες θα κρατούν πορτρέτα των πατέρων και των παππούδων τους που πολέμησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το βράδυ θα δοθούν συναυλίες και θα ακολουθήσει ένα σόου πυροτεχνημάτων, τα οποία θα εκτοξεύονται από δέκα σημεία στη ρωσική πρωτεύουσα.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact