ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα κατηγορεί της ΗΠΑ ότι «κατασκευάζει» κατηγορίες σε βάρος της

«Επονείδιστη εκστρατεία λάσπης» καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ καταδίκασε τη δίωξη που ασκήθηκε χθες από τις Ηνωμένες Πολιτείας σε μια Ρωσίδα για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές τις 6ης Νοεμβρίου κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι «κατασκεύασε» τις κατηγορίες αυτές προκειμένου να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

«Πιστεύουμε πως η Ουάσινγκτον αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μια δικαιολογία με σκοπό να επιβάλει τις περίφημες κυρώσεις της για μια ακόμη φορά εναντίον της χώρας μας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ριαμπκόφ.

Εκτίμησε πως έπειτα από παρόμοιες κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί για τις εκλογές του 2016 τις οποίες κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ, «η Ουάσινγκτον προσπαθεί να παίξει το ίδιο χαρτί καθώς πλησιάζουν εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 6 Νοεμβρίου για βουλευτικές και τοπικές εκλογές στο μέσο της θητείας που έχουν χαρακτήρα τεστ για τον Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο της θητείας του.

Την Παρασκευή (χθες) η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε δίωξη στην 44χρονη Έλενα Αλεξέεβνα Χουσιαΐνοβα, μια Ρωσίδα η οποία θεωρείται ύποπτη ότι οργάνωσε τη χρηματοδότηση μιας εκστρατείας προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να επηρεαστεί η ψηφοφορία.

Κατηγορείται ότι ήταν η οικονομική διευθύντρια μιας επιχείρησης που οργανώθηκε από την Αγία Πετρούπολη με τίτλο «Σχέδιο Λάχτα» που χρηματοδοτείται από τον Ρώσο ολιγάρχη Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Χουσιαΐνοβα είναι η πρώτη που κατηγορείται μέχρι στιγμής για απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές του 2018.

Ο Ριαμπκόφ κατηγόρησε «ορισμένους Αμερικανούς πολιτικούς» ότι διεξάγουν «μια επονείδιστη εκστρατεία λάσπης» με πολιτικούς σκοπούς και «την ίδια στιγμή ασκούν πίεση στη Ρωσία».

Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι «επιδεικνύοντας εχθρότητα», το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει μια «ακόμη πιο ισχυρή απόρριψη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact