ΚΟΣΜΟΣ

Η προώθηση μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε. στόχος της περιοδείας Κάμερον

Η σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε και οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος «ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η Ε.Ε. χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους». Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι θέλει να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι χρειάζονται περαιτέρω συνομιλίες.

Η καμπάνια του Κάμερον πριν τις εκλογές στις αρχές Μαίου συμπεριλάμβανε τη δέσμευση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξάγει δημοψήφισμα για το αν η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε. ή όχι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ομιλίες επί του θέματος της μεταρρύθμισης της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής στη Λετονία, με ηγέτες κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκφράζοντας την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, όσο δύσκολο και να είναι. Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνει σε κάθε τέτοια διαπραγμάτευση είναι αλλαγές στους κανόνες των κοινωνικών παροχών, ιδιαίτερα σε μετανάστες από άλλες χώρες της Ε.Ε. που αναζητούν δουλειά στη Βρετανία.

Προς το τέλος της εβδομάδας έχει σκοπό να επισκεφθεί πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να μιλήσει με ομολόγους του για τις προτάσεις του Το πρόγραμμα της περιοδείας του περιλαμβάνεί τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Επίσης σκοπεύει να μιλήσει με κάθε ηγέτη των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact