ΚΟΣΜΟΣ

Η προώθηση μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε. στόχος της περιοδείας Κάμερον

Η σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε και οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος «ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η Ε.Ε. χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους». Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι θέλει να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι χρειάζονται περαιτέρω συνομιλίες.

Η καμπάνια του Κάμερον πριν τις εκλογές στις αρχές Μαίου συμπεριλάμβανε τη δέσμευση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξάγει δημοψήφισμα για το αν η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε. ή όχι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ομιλίες επί του θέματος της μεταρρύθμισης της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής στη Λετονία, με ηγέτες κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκφράζοντας την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, όσο δύσκολο και να είναι. Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνει σε κάθε τέτοια διαπραγμάτευση είναι αλλαγές στους κανόνες των κοινωνικών παροχών, ιδιαίτερα σε μετανάστες από άλλες χώρες της Ε.Ε. που αναζητούν δουλειά στη Βρετανία.

Προς το τέλος της εβδομάδας έχει σκοπό να επισκεφθεί πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να μιλήσει με ομολόγους του για τις προτάσεις του Το πρόγραμμα της περιοδείας του περιλαμβάνεί τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Επίσης σκοπεύει να μιλήσει με κάθε ηγέτη των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact