ΚΟΣΜΟΣ

Η πρόβλεψη του Έλον Μασκ που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους

Αναπόφευκτο θεωρεί το σενάριο της ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία ο Έλον Μασκ και μάλιστα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Στη συνέλευση των μετόχων της Tesla ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ρωτήθηκε πώς σχεδιάζει να δαπανήσει τα χρήματά της η Tesla τα επόμενα χρόνια και ποιες πιστεύει ότι είναι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Αν και ο Μασκ αστειεύθηκε πως «το να κάνεις μακρο-οικονομικές προγνώσεις είναι μία συνταγή καταστροφής», έδωσε την εκτίμησή του ότι ο πληθωρισμός έχει φτάσει ήδη στο απόγειό του και πως θα δόυμε «μία σχετικά ήπια ύφεση», η οποία θα διαρκέσει 18 μήνες.

Όπως εξήγησε στήριξε την πρόβλεψή του αυτή στις τιμές που καλείται να πληρώσει η Tesla για πρώτες ύλες και εξαρτήματα αναγκαία για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Μασκ τόνισε επίσης πως η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αλλά και τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη «όσο το δυνατόν ταχύτερα, χωρίς σπατάλες». Πρόσθεσε όμως πως είναι πιθανό και ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών. Αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις ταμειακές ροές της Tesla και δεν είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος μπορεί να δεσμευτεί από τώρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact