ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δηλώνει ότι η εκκένωση στο Χαλέπι ολοκληρώθηκε

Ασαφής η κατάσταση στη συριακή πολή

Η απομάκρυνση των ανταρτών μαχητών και των οικογενειών τους από το ανατολικό Χαλέπι έχει ολοκληρωθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι περισσότεροι από 9.500 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 4.500 μαχητών και 337 τραυματιών, έφυγαν από τον ελεγχόμενο από τους αντάρτες τομέα της πόλης, και ότι όλες οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί, σύμφωνα με το Interfax.

Το υπουργείο ανέφερε, ωστόσο, πως ορισμένοι ριζοσπάστες μαχητές αντάρτες παρέμειναν και πυροβολούν σύρους στρατιώτες σε ορισμένα τμήματα του Χαλεπίου.

Από την πλευρά του, διοικητής των σύρων ανταρτών δήλωσε πως οι αντάρτες στον θύλακα του ανατολικού Χαλεπίου τέθηκαν σε συναγερμό σήμερα όταν φιλοσυριακές κυβερνητικές δυνάμεις εμπόδισαν αμάχους να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι και ανέπτυξαν βαρύ οπλισμό στον δρόμο.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters στις υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης περιοχές έξω από την πόλη δήλωσε πως κυβερνητικές δυνάμεις στήνουν οδοφράγματα στον αυτοκινητόδρομο που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των αμάχων από τον θύλακο του ανατολικού Χαλεπίου που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Στο μεταξύ, το συριακό φιλοκυβερνητικό δίκτυο Maadeen μετέδωσε πως τα λεωφορεία που επρόκειτο να κατευθυνθούν προς τα σιιτικά χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, τα οποία πολιορκούνται από τους αντάρτες, προκειμένου να απομακρύνουν τραυματίες επιστρέφουν στη βάση τους μετά την αναστολή της επιχείρησης.

«Τα λεωφορεία που επρόκειτο να απομακρύνουν αμάχους από τα χωριά Κεφράγια και αλ-Φούα εγκατέλειψαν την περιοχή όταν οι μαχητές παρεμπόδισαν την επιχείρηση», ανέφερε το Mayadeen.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact