ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία βλέπει «Δευτέρα Παρουσία» εάν η Ουκρανία επιτεθεί στην Κριμαία

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε την Ουκρανία ότι θα αντιμετωπίσει μια απάντηση ισάξια της «Δευτέρας Παρουσίας» εάν εξαπολύσει επίθεση κατά της Κριμαίας.

«Κάποιοι εκστασιασμένοι, αιματηροί κλόουν, που ξεπροβάλλουν με κάποιες δηλώσεις πότε πότε, προσπαθούν να μας απειλήσουν, εννοώ να κάνουν επιθέσεις στην Κριμαία και ούτω καθεξής», είπε ο Μεντβέντεφ σε μια ομάδα βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βόλγκογκραντ.

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, πολύ γρήγορη και σκληρή, αμέσως. Δεν θα μπορούν να την αποφύγουν», συνέχισε ο Μεντβέντεφ.

«Αλλά συνεχίζουν να προκαλούν τη γενική κατάσταση με τέτοιες δηλώσεις».

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν δυτικά όπλα, όπως το πυραυλικό σύστημα HIMARS, για να χτυπήσουν ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014.

Η προσάρτηση παραβίασε πολλές διεθνείς συμφωνίες και η Κριμαία δεν αναγνωρίζεται ως ρωσικό έδαφος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά δυτικά έθνη.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος έχει επίσης δηλώσει ότι αυτή η απόρριψη των ισχυρισμών της Ρωσίας ότι κατέχει την Κριμαία αποτελεί «απειλή» για τη Ρωσία.

«Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς» δήλωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact