ΚΟΣΜΟΣ

Η σκιά του Τσιμπόκ πέφτει βαριά σε ακόμα ένα χωριό της Νιγηρίας

Σύγχυση με την τύχη των μαθητριών που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ

Από τα πιο επίσημα χείλη, τον κυβερνήτη της πολιτείας Yobe της Νιγηρίας, πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Ντάπτσι ότι οι 76 μαθήτριες, που είχε αναφερθεί πως διασώθηκαν από τους απαγωγείς τους, ισλαμιστές της Μπόκο Χάραμ, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι μαθήτριες είχαν διασωθεί από τον στρατό, είδηση που προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό.

Μια ημέρα αργότερα, όμως, ο Ibrahim Gaidam δήλωσε πως τα κορίτσια εξακολουθούν να αγνοούνται και απολογήθηκε.

«Η κυβέρνηση μάς είπε πως τα κορίτσια βρέθηκαν, μετά ο κυβερνήτης μας λέει πως οι στρατιώτες δεν τα έχουν βρει. Γιατί μας είπαν ψέματα;» διερωτάται κάτοικος του χωριού.

Οι εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ κατέκλυσαν το Ντάπτσι τη Δευτέρα, με βαρύ οπλισμό, και επιτέθηκαν στο σχολείο των κοριτσιών.

Την Τετάρτη, μάρτυρας περιέγραψε στο Reuters πως είχε δει φορτηγά γεμάτα με τα κορίτσια που έκλαιγαν ενώ οι μαχητές τα έπαιρναν μακριά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact