ΚΟΣΜΟΣ

Η σύζυγος του Ασαντ δέχεται προτάσεις να εγκαταλείψει τη Συρία [εικόνες]

Η σύζυγος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Ελ-Ασαντ μίλησε στο ρωσικό δημόσιο κανάλι  Russia 24 για τις φήμες που την θέλουν να έχει καταφύγει με τα παιδιά της στην Αγγλία ή στη Ρωσία.

Ονομαζόμενη «Τριαντάφυλλο της Ερήμου» από την αμερικανική Vogue, για την ομορφιά και την κομψότητά της, πριν την επανάσταση εναντίον του συζύγου της, το 2011, η 41χρονη Ασμα Αλ-Ασαντ έχει επικριθεί πολύ σκληρά γιατί δεν μίλησε ποτέ μετά τον εμφύλιο και τα χιλιάδες θύματα που υπάρχουν στη χώρα της.


Εδώ και ένα χρόνο, τα επίσημα μίντια της Συρίας προσπαθούν να την δείξουν περισσότερο και την φωτογραφίζουν τη στιγμή που δέχεται κάποιους τραυματίες πολέμου, ή ορφανά πολέμου.
Τα πρώτα χρόνια του πολέμου, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Ασμα και τα παιδιά της είχαν εγκαταλείψει τη Συρία και διέμεναν στο Λονδίνο, όπου μεγάλωσε η ίδια, ή στη Ρωσία, η οποία στηρίζει πολιτικά και στρατιωτικά τον σύζυγό της πρόεδρο Ασαντ.


Μιλώντας για πρώτη φορά σε ξένο μέσο, η Ασνα Αλ-Ασαντ δήλωσε ότι της έγιναν πολλές «προτάσεις» να εγκαταλείψει τη Συρία.
«Ποτέ δεν σκέφτηκα να είμαι αλλού… Ναι, είχα την ευκαιρία να εγκαταλείψω τη Συρία, να φύγω μακριά. Αυτές οι προσφορές περιλάμβαναν εγγυήσεις ασφάλειας και προστασίας για τα παιδιά μου, ακόμη και οικονομική βοήθεια», δήλωσε η σύζυγος του προέδρου της Συρίας.
Και πρόσθεσε, σε άψογα αγγλικά: «Αλλά αυτές οι προσφορές ήταν συνειδητή προσπάθεια να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του λαού απέναντι στον πρόεδρό του».

Η κομψή και όμορφη Ασνα Αλ-Ασαντ διαθέτει βρετανικό διαβατήριο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, αραβικά και γαλλικά. Συνάντησε τον μέλλοντά σύζυγό της στο Λονδίνο όπου ο νέος Μπασάρ την ερωτεύτηκε τρελά.
Η Ασνα εγκατέλειψε την καριέρα της στα χρηματοοικονομικά και παντρεύτηκε τον Ασαντ το 2000. Ηταν ακριβώς τη στιγμή που ο Ασαντ διαδέχτηκε τον πατέρα του στην εξουσία. Ο μεγαλύτερος αδελφός του ο οποίος ήταν προορισμένος να αναλάβει τα ηνία της Συρίας, χάθηκε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο πατέρας του Χάβεζ Ελ Ασαντ πέθανε μετά από 30 χρόνια δικτατορίας.


Ο Ασαντ είναι σιίτης και η Ασνα σουνίτισσα, υπάρχουν λοιπόν δυσκολίες να την επιβάλλει στην οικογένειά του. Η νεαρή γυναίκα έπαθε κατάθλιψη από την υπερβολική πίεση, αλλά ο σύζυγός της τής συμπαραστάθηκε υπερβολικά και της ανέθεσε φιλανθρωπικά και ανθρωπιστικά καθήκοντα.
Στο εξωτερικό, η Ασνα είναι το καλύτερο χαρτί για τον Ασαντ. Εξίσου ωραία με την Ράνια της Ιορδανίας, η Ασνα ήταν πλασμένη να γίνει η μεγάλη κυρία της Ανατολής, να ποζάρει με δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής και να δίνει συνεντεύξεις, αλλά η επανάσταση και ο εμφύλιος την πρόλαβαν…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact