ΚΟΣΜΟΣ

Η τραυματική εμπειρία μιας διεμφυλικής στο αεροδρόμιο

«Ακόμα κλαίω και ταράζομαι μετά το περιστατικό»

Για την τραυματική εμπειρία που βίωσε στο διεθνές αεροδρόμιο Λούτον μίλησε μια διεμφυλική η οποία ήθελε να ταξιδέψει από το Λονδίνο στο Δουβλίνο.

Πέρα από τον καθιερωμένο έλεγχο ασφάλειας, η Lilith Carroll υποχρεώθηκε από μέλος του προσωπικού να του δείξει το στήθος της.

«Είχα μια τρομακτικά τραυματική εμπειρία περνώντας από έλεγχο πριν την πτήση από το Λούτον για το Δουβλίνο. Μετά τον έλεγχο με σκάνερ, ένας τύπος με έψαξε και άγγιξε το στήθος μου δημοσίως», έγραψε η 34χρονη στο twitter.

Και τα πράγματα πήραν ακόμα πιο άσχημη τροπή όταν ο υπάλληλος τη ρώτησε τι υπήρχε κάτω από το σουτιέν (!) που φορούσε. «Το στήθος μου» του απάντησε, αλλά εκείνος προφανώς δεν την πίστεψε. Γι’ αυτό και την οδήγησε στη συνέχεια σε ένα δωμάτιο όπου της ζήτησε να του δείξει τι υπάρχει κάτω από το σουτιέν της.

«Δεν μπορούσα να τον κοιτάξω στο πρόσωπο. Άνοιξα το πουκάμισο και του έδειξα το σουτιέν. Σκέφτηκα πως νόμιζαν ότι έκρυβα κάτι. Με διέταξε να το βγάλω, όπως και έκανα, προσπαθώντας να κρύψω τα στήθη μου. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να συμμορφωθώ γιατί φοβήθηκα ότι ίσως μου ζητήσουν να βγάλω όλα τα ρούχα μου ή να με αναφέρουν πως δεν συνεργάστηκα», δήλωσε στη Sun.

Πέρα από την ταπείνωση που αισθάνθηκε κατά τον έλεγχο, η 34χρονη έπρεπε να πείσει τους άνδρες της ασφάλειας ότι είναι γυναίκα, αφού παρά τις επισημάνσεις της, επέμεναν να την αναφέρουν ως αρσενικό.

«Δεν νομίζω ότι συνειδητοποίησε την αγωνία που προκάλεσε. Μου ζήτησε συγνώμη όταν με αποκάλεσε κύριο αλλά συνέχισε να το κάνει».
Είπε μάλιστα πως ούτε καν τη ρώτησαν αν θα ήθελε αυτός ο ιδιαίτερος έλεγχος να γίνει υπό την παρουσία γυναίκας.

«Αισθάνθηκα ότι δεν έχω καμία επιλογή και πως αν είχα αρνηθεί θα με τιμωρούσαν», τονίζει στη Sun. «Ακόμα κλαίω και ταράζομαι μετά το περιστατικό. Δεν θέλω να φάω, δεν θέλω να με κοιτάζει κανείς, δεν θέλω να βγω από το δωμάτιό μου. Θα ψάχνω με μεγάλο φόβο για πτήσεις από δω και στο εξής».

Σημειώνει δε πως θα πρέπει να κάνει θεραπεία ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τη δοκιμασία που πέρασε.

Η περιπέτειά της προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κοινότητας LGBTQ που εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς την 34χρονη γυναίκα.

Από το αεροδρόμιο υπήρξε επίσημη αντίδραση με εκπρόσωπο να ζητά συγνώμη από την Lilith Carroll και να τονίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό.

«Της ζητήσαμε αμέσως συγνώμη και ξεκινήσαμε εσωτερική έρευνα. Μελλοντικά θα συνεργαστούμε πιο στενά με την τοπική LGBT κοινότητα ώστε να βελτιώσουμε την εκπαίδευση για όλο το προσωπικό ασφάλειας του αεροδρομίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact