ΚΟΣΜΟΣ

Η Β. Κορέα απειλεί με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα έχει προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσει προληπτικό πυρηνικό πλήγμα κατά των ΗΠΑ, στην περίπτωση που προκληθεί, τονίζοντας ότι έχει αναπτύξει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο μεγάλης ακτίνας δράσης, ο μπορεί να πλήξει κεντρικές περιοχές των ΗΠΑ.

Ωστόσο, τόσο αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, όσο και ειδικοί στην πυραυλική τεχνολογία εκτιμούν ότι η Πιονγιάνγκ απέχει από την υιοθέτηση της απαραίτητης τεχνολογίας, που θα την καθιστούσε τεχνολογικά και πυραυλικά ικανή να εξαπολύσει πυρηνικό πλήγμα κατά της αμερικανικής ενδοχώρας.

Ο Πενς από την πλευρά του, δήλωσε χθες ότι κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έδειξε την αποφασιστικότητά του συστήνοντας στην Πιονγιάνγκ “να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητά του ή την ισχύ πυρός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου.”

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η χρήση πολεμικών μέσων παραμένει ανοιχτή στην αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, με δεδομένο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε συνέπειες μαζικού πολεμικού πλήγματος και μεγάλο αριθμό απωλειών για τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το ουσιαστικό πεδίο ενδιαφέροντος για την Ουάσιγκτον, παραμένει η επιβολή σκληρότερων οικονομικών και εμπορικών κυρώσεων.

Όταν ρωτήθηκε χθες σχετικά ο Τραμπ από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News Channel, δήλωσε ότι δε θέλει να “τηλεγραφήσει” τα σχέδια του, όπως έπραττε η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, δηλώνουν ότι οι νέες κυρώσεις είναι ενδεχόμενο να περιλαμβάνουν την εφαρμογή πετρελαϊκού εμπάργκο, μία διεθνή απαγόρευση πτήσεων για τον κρατικό αερομεταφορέα της Βόρειας Κορέας, τη διεξαγωγή ελέγχων στα εμπορικά της πλοία, αλλά και την επιβολή κυρώσεων στις κινεζικές τράπεζες που συνεργάζονται με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Παράλληλα, τονίζουν ότι στην επιτυχία της εφαρμογής νέων σκληρότερων κυρώσεων, είναι καθοριστικός ο ρόλος που μπορεί να έχει η Κίνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ δήλωσε ότι η Κίνα έχει κάνει μερικά “σημαντικά βήματα” παρά το γεγονός ότι παραμένει ν’ αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικά θα είναι στην κλιμάκωση των κυρώσεων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact