ΚΟΣΜΟΣ

Η βουλευτής που συγκίνησε ολόκληρη τη Βρετανία -Μίλησε στη Βουλή για τον θάνατο της 5 ημερών κόρης της [βίντεο]

Ολόκληρη τη Βρετανία συγκίνησε ο λόγος μίας βουλευτού των Εργατικών κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και του χαμού ενός μωρού.

Η Βίκι Φόξκροφτ μίλησε για το πως έχασε την μικρή της κόρη Βερόνικα όταν εκείνη ήταν ακόμα βρέφος, εξηγώντας ότι της ήταν δύσκολο να μιλήσει για την απώλειά αυτή ακόμα και στους πιο στενούς της φίλους.

Η εγκυμοσύνη της ξεκίνησε εντελώς απροσδόκητα όταν η Φόξκροφτ ήταν μόλις 16 ετών. Παρά το νεαρό της ηλικίας της αποφάσισε να κρατήσει το παιδί. Κατά τη διάρκεια το τοκετού όμως, ο ομφάλιος λώρος τυλίχτηκε γύρω από το λαιμό του βρέφους, εμποδίζοντάς το να αναπνεύσει με αποτέλεσμα 5 ημέρες μετά η ίδια με τον σύντροφό της να πάρουν την απόφαση να το βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη.

«Αυτός είναι πιθανότατα ο πιο δύσκολος λόγος που έπρεπε ποτέ να γράψω και να εκφωνήσω. Αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη γιατί δεν είχα ακούσει ποτέ για την εβδομάδα ενημέρωσης για την απώλεια μωρού, αλλά αυτό υπάρχει παντού γύρω μου. Πάλεψα συζητώντας με τον εαυτό μου εάν πρέπει ή όχι να συμβάλλω εδώ, είναι τόσο προσωπική υπόθεση… η απόλυτη αλήθεια είναι ότι πάλεψα να μιλήσω στην οικογένειά μου και τους στενούς μου φίλους για αυτό. Επίσης θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολλούς φίλους στους οποίους δεν το είπα, όχι επειδή δεν θέλω να το γνωρίζετε ή επειδή ντρέπομαι, απλά επειδή το βρίσκω πολύ δύσκολο για να το κάνω», ξεκίνησε να λέει η Φόξκκροφτ εξηγώντας ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισε τελικά να μιλήσει ήταν επειδή ήθελε να τιμήσει τη μνήμη της μικρής της κόρης.

«Έζησε για 5 ημέρες αλλά εμείς έπρεπε να συμφωνήσουμε να βγει από τη μηχανική υποστήριξη», συνέχισε με τη φωνή της να σπάει. «Την κράτησα τότε για πρώτη φορά μέχρι που η καρδιά της τελικά σταμάτησε, έζησε για 5 ημέρες, ποτέ δεν θέλησα να την αφήσω να φύγει. Δεν κατάφερε ποτέ να κλάψει, να χαμογελάσει, αλλά την αγάπησα και την ήθελα απεγνωσμένα… είναι πάντα στις σκέψεις μου, όλα αυτά τα χρόνια μετά».

«Αφού πήραν την Βερόνικα, ο μηχανισμός μου για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα ήταν να μπω στο κολέγιο και να δουλέψω… δεν μπορούσα να μιλήσω για αυτό, η καρδιά μου είχε ραγίσει», πρόσθεσε και συνέχισε εξηγώντας ότι σήμερα δεν έχει παιδιά επειδή έζησε με τον φόβο ότι θα συνέβαινε το ίδιο πράγμα και δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει δύο φορές.

Ο λόγος της Φόξκροφτ συγκίνησε ακόμα και τους βουλευτές με έναν από αυτούς, τον Σερ Νίκολας Σομς να σκουπίζει τα μάτια του από τα δάκρυα πριν ξεκινήσει την ομιλία του. «Ελπίζω ότι όλη η Βουλή θα διαβάσει τον έντιμο λόγο της κυρίας και θα νιώσει ότι έκανε κάτι απίστευτα γενναίο σήμερα και θαρραλέο, και και στους αξιότιμους φίλους μου οι οποίοι πρότειναν αυτή τη συζήτηση, οφείλουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό», είπε.

Η συζήτηση ήρθε στη Βουλή των Κοινοτήτων από την βουλευτή των Συντηρητικών Αντουανέτ Σάντμπαχ και τον Εργατικό Γουίλ Κίνς, οι οποίοι έχουν χάσει παιδιά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact