ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία βάζει έναν σημαντικό στόχο για την προστασία του περιβάλλοντος

Δεσμεύεται για μηδενισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα του G7 που θέτει ως στόχο τον μηδενισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως το 2050, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η βρετανική κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, το Λονδίνο ήταν προσηλωμένο στον στόχο της μείωσης των εκπομπών των αερίων αυτών κατά 80% από τα επίπεδα του 1990 ως το 2050.

Ωστόσο οι ακτιβιστές που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής υποστήριζαν ότι ο στόχος αυτός δεν επαρκεί για την εκπλήρωση των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα του 2015 για τον περιορισμό σε 1,5 βαθμό Κελσίου της αύξησης της θερμοκρασίας που οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε περισσότερο και γρηγορότερα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τα παιδιά μας» υπογραμμίζει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ανακοίνωσή της. «Η επίτευξη μηδενικών εκπομπών ως το 2050 είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να τον επιτύχουμε για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές» προσθέτει.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο σήμερα. Με αυτό θα τροποποιείται ο σημερινός νόμος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ώστε να ενσωματώνεται σε αυτόν ο νέος στόχος, όπως καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Μέι.

Το ανεξάρτητο όργανο παροχής συμβουλών για το κλίμα, η Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί προς τον νέο στόχο, κάτι το οποίο απαιτεί την παραγωγή περισσότερης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και μπορεί να αξιώσει και την σταδιακή κατάργηση των νέων βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων ως τουλάχιστον το 2035.

Αλλαγές θα χρειαστεί επίσης να γίνουν και στα νοικοκυριά, τα οποία θα πρέπει να απεξαρτηθούν από την θέρμανση με φυσικό αέριο και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως είναι το υδρογόνο ή οι αντλίες θέρμανσης.

Η Κάρολιν Φέρμπερν, γενική διευθύντρια της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας, χαιρέτισε την κίνηση αυτή. «Ορισμένοι τομείς θα χρειαστούν σαφείς δρόμους για να καταστεί δυνατή η επένδυση σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει διακυβερνητικός συντονισμός όσον αφορά τις πολιτικές και τις ρυθμίσεις που χρειάζονται για να επιτευχθεί ένα καθαρό μέλλον» είπε. Η Βρετανία ελπίζει ότι η απόφασή της αυτή θα ενθαρρύνει κι άλλες χώρες να υιοθετήσουν πιο φιλόδοξους στόχους για το κλίμα και σημείωσε ότι περαιτέρω εκτίμηση θα γίνει εντός πέντε ετών για να επιβεβαιωθεί αν κι άλλες χώρες αναλαμβάνουν παρόμοια δράση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact