ΚΟΣΜΟΣ

Η χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και η σύνδεσή της με το αίτημα Τραμπ για τη Ρωσία

Τι παραδέχτηκε για πρώτη φορά ο Λευκός Οίκος

Για πρώτη φορά ο Λευκός Οίκος παραδέχεται πως η αναβολή χορήγησης της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικού ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνδεθεί με το αίτημα του προς τους Ουκρανούς να εξετάσουν έναν ισχυρισμό – που είχε χαρακτηριστεί ως θεωρία συνωμοσίας- σχετικά με τις εκλογές του 2016.

Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ αρνούνται εδώ και εβδομάδες ότι είχαν απαιτήσει κάποια ανταπόδοση (quid pro quo) για την διάθεση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί το σημείο αιχμής για την έναρξη της επίσημης έρευνας παραπομπής του προέδρου Τραμπ από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, ο Μικ Μαλβέινι υπηρεσιακός Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου παραδέχτηκε στην διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η παράδοση της αμερικανικής βοήθειας – η χορήγηση της οποίας είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο- αναβλήθηκε μερικώς εξαιτίας των ανησυχιών του προέδρου Τραμπ για έναν σέρβερ της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι βρίσκονταν στην Ουκρανία.

«Έχω ειδήσεις για όλους: Ξεπεράστε το. Θα υπάρξει πολιτική επιρροή στην εξωτερική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο Μαλβέινι.

Ωστόσο, αργότερα, ο ίδιος ήρθε σε αντίθεση με τα λεγόμενά του αποκλείοντας την οποιαδήποτε ανταπόδοση, μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Σε μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι (25 Ιουλίου) ο πρόεδρος Τραμπ του ζήτησε «μία χάρη» για να εντοπίσει τον σέρβερ, όπως και την εταιρία ψηφιακής ασφάλειας Crowdstrike που προσλήφθηκε από την DNC to 2016 για να διερευνήσει την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που αργότερα αποφασίστηκε ότι έγινε από την Ρωσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact