ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Εργοδότες απαγορεύουν σε εργαζόμενες να φορούν γυαλιά

Κύμα κατακραυγής στα social media – «Αυτοί οι κανόνες είναι αναχρονιστικοί»

Οι Γιαπωνέζες κατέφυγαν στο Twitter για να διακηρύξουν το δικαίωμά τους να φοράνε γυαλιά στη δουλειά τους, μετά τις καταγγελίες ότι εργοδότες επιβάλλουν κυρώσεις, στο πιο πρόσφατο κύμα κατακραυγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο τους αυστηρούς κανόνες για την εμφάνιση των γυναικών.

Το hashtag «τα γυαλιά απαγορεύονται» (glasses are forbidden) είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων, αφότου μια εκπομπή σε ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε επιχειρήσεις, οι οποίες επιβάλλουν απαγορεύσεις στις γυναίκες υπαλλήλους τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτοί οι κανονισμοί είναι αναχρονιστικοί» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος χαρακτήρισε τους λόγους που προτάσσουν οι εργοδότες «βλακώδεις».

Μια γυναίκα, η οποία εργάζεται σε εστιατόρια, έγραψε σε tweet ότι της έχουν πει επανειλημμένως να μην φοράει τα γυαλιά της, διότι θα μπορούσε να φαίνεται «αγενής» κι ότι αυτά δεν ταιριάζουν με το παραδοσιακό κιμονό που φοράει.

Το tweet, που αναρτήθηκε υπό το ψευδώνυμο @wine_kimono τον περασμένο μήνα, έχει διαμοιραστεί σχεδόν 13.000 φορές.

«Εάν οι κανόνες απαγορεύουν μονάχα στις γυναίκες να φοράνε γυαλιά, αυτό συνιστά διάκριση σε βάρος των γυναικών» δήλωσε η Κάναε Ντόι, η διευθύντρια στην Ιαπωνία της οργάνωσης Human Rights Watch, στο Thomson Reuters Foundation.

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα, αφότου γιαπωνέζικες εταιρείες επέβαλαν στις γυναίκες υπαλλήλους τους να φοράνε ψηλοτάκουνα στη δουλειά τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact