ΚΟΣΜΟΣ

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς εμφανίζονται για πρώτη φορά δημοσίως


Δεν είχαν εμφανιστεί καθόλου κατά τη διάρκεια του πολέμου

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς της δεύτερης σε δύναμη οργάνωσης στον παλαιστινιακό θύλακα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την συμφωνία εκεχειρίας δημοσίως μιλώντας στους συγκεντρωμένους Παλαιστινίους.

Οι ηγέτες δύο ισλαμιστικών κινημάτων δεν είχαν εμφανιστεί καθόλου κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε δύο φορές θέσεις όπου πιστευόταν ότι κρύβονταν ηγετικά στελέχη της Χαμάς. Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, ο ηγέτης των πανίσχυρων Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, γλίτωσε από την πρώτη επιδρομή ενώ τρεις υπαρχηγοί του σκοτώθηκαν στη δεύτερη.

Ο Μαχμούντ Ζάχαρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς και ο Μοχάμεντ αλ Χίντι, εκ των ηγετών του Ισλαμικού Τζιχάντ, μίλησαν στους χιλιάδες Παλαιστίνιους που είχαν συγκεντρωθεί στη συνοικία Ρίμαλ, δυτικά της πόλης της Γάζας.

«Θα κατασκευάσουμε το λιμάνι και το αεροδρόμιό μας», υποσχέθηκε ο Ζάχαρ στο πλήθος.
Ένα από τα αιτήματα των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών στις συνομιλίες του Καΐρου ήταν η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Γάζας και η δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιηθεί το λιμάνι. Αυτά τα δύο θέματα «πρόκειται να συζητηθούν στις διαπραγματεύσεις» που προβλέπεται να γίνουν σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, σύμφωνα με την πρόταση του Αιγύπτιου μεσολαβητή.

«Σε αυτόν που θα επιτεθεί στο λιμάνι μας, θα επιτεθούμε στο δικό του και αν επιτεθεί στο αεροδρόμιό μας θα επιτεθούμε και πάλι στο δικό του», προειδοποίησε ο Ζάχαρ, αναφερόμενος στις ρουκέτες που εκτόξευε η Χαμάς στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές διεθνείς πτήσεις.

«Το μέλλον είναι δικό μας, όχι του κατακτητή», συνέχισε, υποσχόμενος ότι θα ξαναχτιστούν όλα τα σπίτια που γκρεμίστηκαν στον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) 475.000 Παλαιστίνιοι της Γάζας εκτοπίστηκαν ενώ 55.000 σπίτια βομβαρδίστηκαν. Από αυτά, τουλάχιστον 17.200 ισοπεδώθηκαν ή υπέστησαν τεράστιες ζημιές.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την ένωσή μας με τον Ισλαμικό Τζιχάντ και με όλα τα κινήματα της αντίστασης για να απελευθερώσουμε όλη την Παλαιστίνη», πρόσθεσε ο Ζάχαρ.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact