ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση φοβάται ότι υπάρχει και Σνόουντεν Νο 2 !


Δεν ήταν μόνο ο Έντουρντ Σνόουντεν, που ως υπάλληλος στην Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), διέρρεε πληροφορίες σε δημοσιογράφους, αφού πρόσφατο δημοσίευμα του CNN υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλος ανώτατος υπάλληλος στην ίδια υπηρεσία, που μεταδίδει απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους- Ανώτατοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα

Η κυβέρνηση των  ΗΠΑ φοβάται ότι υπάρχει και δεύτερος υπάλληλος των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών (NSA),  εκτός από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στη Ρωσία, που διαρρέει απόρρητες κρατικές πληροφορίες σε δημοσιογράφους.

Οι ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκαν όταν το site «The Intercept», που διευθύνεται από τον πρώην δημοσιογράφο της Guardian, Glenn Greenwald, στον οποίο ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε διοχετεύσει απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας του, δημοσίευσε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την λίστα τρομοκρατών που παρακολουθούνται στις ΗΠΑ.

Τα έγγραφα αυτά δεν προέρχονται από τα αρχεία του Σνόουντεν και έχουν δείξει ότι ο αριθμός των τρομοκρατών στις ΗΠΑ που αποκαλούνται «άνθρωποι που δεν πετούν» (no fly), έχει αυξηθεί πάνω από δέκα φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Το ειδησεογραφικό site «The Intercept» αποκαλύπτει ότι τα έγγραφα που δημοσίευσε προέρχονται από πηγή που ανήκει στην Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, το site δεν είχε αποφύγει να αποκαλύψει στο παρελθόν ότι οι πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει προέρχονταν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Οι εικασίες για δεύτερη πηγή που διαρρέει απόρρητες πληροφορίες από την  NSA ενισχύθηκαν τον περασμένο μήνα, όταν το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δημοσίευσε δύο άρθρα που περιέχουν εμφανείς διαρροές από την συγκεκριμένη υπηρεσία!

Μετά την δημοσίευση αυτών των άρθρων ο Glenn Greenwald έγραψε στο Twitter του, στις αρχές Ιουλίου, ότι είναι πλέον εμφανές πως υπάρχει και δεύτερος Έντουαρντ Σνόουντεν!
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact