ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Βρετανική Πρεσβεία πανηγύρισε το… κάψιμο του Λευκού Οίκου


Ένα tweet έβαλε σε μπελάδες τους διπλωμάτες, καθώς η διατύπωσή του καλούσε σε γιορτή για το κάψιμο της αμερικανικής προεδρικής κατοικίας που συνέβη το 1812

Μάλλον είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πανηγυρίζουν οι Βρετανοί το κάψιμο του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812… Με την ειρωνική αυτή διάθεση, που παραπέμπει και στο γνωστό φλεγματικό χιούμορ των Βρετανών υποδέχτηκαν τα αμερικανικά ΜΜΕ την πρόσκληση της πρεσβείας της Μεγάλης Βρεατανίας για τους «εορτασμούς για την 200ή επέτειο από το κάψιμο του Λευκού Οίκου», όπως ακριβώς διατυπώθηκε! 

Η πρεσβεία γιορτάζει το γεγονός πως οι Βρετανοί ήταν οι μόνοι που το κατόρθωσαν, αναφέρει σκωπτικά το NBC, που σχολιάζει πως η συμπληρωματική πρόταση του tweet «μόνο σπίθες αυτή τη φορά», μπορεί και να εκφράζει απογοήτευση! 

Αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, που οι Βρετανοί διπλωμάτες προσπάθησαν να κατευνάσουν, αρχικά κάνοντας retweet ένα σχόλιο ενός Αμερικανού αξιωματούχου που σχολίασε «τι μεγάλη διαφορά κάνουν 200 χρόνια στις διεθνείς σχέσεις». Στη συνέχεια, με νέο tweet έγραψαν πως «η μέρα είναι μια γιορτή της στενής συνεργασίας ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου», ενώ ώρες αργότερα αναγκάστηκαν να ζητήσουν ξεκάθαρα «συγγνώμη» για τη χοντράδα.

Το λινκ που συνοδεύει το «απολογητικό» tweet παραπέμπει σε ένα άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Huffington Post με δηλώσεις του Βρετανού πρέσβη για το ιστορικό γεγονός όπου επισημαίνει ότι «είναι περιττό να πούμε ότι τα γεγονότα του Αυγούστου του 1814 τα έχουμε αφήσει πολύ πίσω μας». 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact