ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα του αστυνομικού που σκότωσε άοπλο 18χρονο


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στο Φέργκιουσον δράστης είναι ο Ντάρεν Γουίλσον, ο οποίος υπηρετούσε στο σώμα έξι χρόνια

Ο Ντάρεν Γουίλσον είναι κατά την αστυνομία του Φέργκιουσον ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Μάικλ Μπράουν πυροδοτώντας σειρά βίαιων επεισοδίων στην πόλη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας ο Γουίλσον υπηρετούσε έξι χρόνια στο σώμα και «δεν είχε υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα». Όπως είπε, «ο Γουίλσον νοσηλεύεται μετά από τον τραυματισμό του το Σάββατο». 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Μπράουν πυροβολήθηκε μετά από διαμάχη με τον αστυνομικό, εκδοχή που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε επανειλημμένως αφού είχε τελειώσει ο τσακωμός και αφού είχε σηκώσει τα χέρια του ψηλά.

Οι αστυνομικές αρχές καθυστέρησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη επειδή, όπως υποστήριξαν, είχαν εκτοξευθεί απειλές κατά της ζωής του.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά το πρώτο «ήσυχο» βράδυ στο Φέργκιουσον που τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυρίως αφροαμερικανούς κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις.

Τα στοιχεία, πάντως, που έδωσε η αστυνομία είναι διαφορετικά από αυτά που ανακοίνωσαν μια ημέρα νωρίτερα οι Anonymous που είχαν υποστηρίξει ότι πυρ άνοιξε ο Μπράιαν Γούιλμαν απειλώντας ότι θα συνεχίσουν να δίνουν πληροφορίες για τον φερόμενο ως δράστη και ότι θα δημοσιοποιήσουν και τη διεύθυνση της κατοικίας του, αν οι αστυνομικές αρχές δεν παραδεχθούν πως ήταν αυτός που σκότωσε τον Μπράουν.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact