ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Με έναν 36χρονο λέκτορα επικεφαλής η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας


Κοτσίδα, σκουλαρίκι και γραβάτα χαλαρή – Ποιος είναι ο λέκτορας που ηγείται του τρίτου κόμματος στην Ισπανία – Άφησε πίσω του την παραδοσιακή αριστερά και εξέλεξε 5 ευρωβουλευτές πρόσφατα

Ένα νέο αριστερό κόμμα έχει γίνει η τρίτη ισχυρότερη πολιτική δύναμη της Ισπανίας, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, εκμεταλλευόμενο τη δυσαρέσκεια των πολιτών έναντι των δύο παραδοσιακών μεγάλων κομμάτων μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα μέτρα λιτότητας εν μέσω της οικονομικής ύφεσης.

Το κόμμα Podemos (Μπορούμε) συγκέντρωσε το 8% των ψήφων στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ποσοστό το οποίο χαρακτηρίστηκε η έκπληξη της αναμέτρησης και του εξασφάλισε πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε περίπτωση που γίνονταν βουλευτικές εκλογές το κόμμα «Μπορούμε» θα συγκέντρωνε το 15,8% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), το οποίο επωφελείται από τις ενδείξεις ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας, θα εξασφάλιζε το 30% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ισπανία, θα εξασφάλιζε το 21,2% των ψήφων.

Αυτό το στοιχείο φέρνει το Ποδέμος, του οποίου ηγείται ο λέκτορας πολιτικής επιστήμης Πάμπλο Ιγκλέσιας, μπροστά από την Ενωμένη Αριστερά (IU), η οποία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CIS, θα συγκέντρωνε το 8,2% των ψήφων, και από το κεντροαριστερό κόμμα UPD, το οποίο κατά την έρευνα αυτή θα εξασφάλιζε το 5,9%. Ο Ιγκλέσιας είναι 36 χρονών, με μακριά μαλλιά κοτσίδα και σκουλαρίκι στο αυτί, ενώ συνηθίζει να φορά τη γραβάτα του δεμένη χαλαρά – μια εικόνα που απέχει από αυτή των «παραδοσιακών» πολιτικών. Πριν αναλάβει το κόμμα ήταν παρουσιαστής πολιτικών εκπομπών στη Μαδρίτη.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στα τέλη του 2015.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact