ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο

Το Βατικανό και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσαν σήμερα την πρώτη ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα, σε μια ενδιάμεση στάση σε ταξίδι που πραγματοποιούν και οι δύο. 

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί  στο περιθώριο επίσκεψης στη Λατινική Αμερική του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, όπως και ταξιδιού στο Μεξικό του Ποντίφικα. Σύμφωνα με το Βατικανό, θα αρχίσει με δίωρες συνομιλίες και θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή μιας κοινής δήλωσης.

«Η Αγία Έδρα και το Πατριαρχείο της Μόσχας έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν ότι με τη χάρη του Θεού, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών θα συναντηθούν στις 12 Φεβρουαρίου», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, καθώς και το γεγονός οτι η συνάντηση αυτή, προετοιμαζόταν από καιρό και «σηματοδοτεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών».

Θα είναι «η πρώτη συνάντηση στην Ιστορία» μεταξύ ενός προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενός προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Σχίσμα του 1054, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Στην ιστορική αυτη συνάντηση αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ιλαρίων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Χρειαζόμαστε να παραμερίσουμε τις εσωτερικές διαφωνίες αυτήν την τραγική ώρα και να ενώσουμε τις προσπάθειες για να σωθούν οι χριστιανοί στις περιοχές στις οποίες υφίστανται την πιο βάρβαρη δίωξη», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι η συνάντηση αυτή δεν θα γίνει στην Ευρώπη, επειδή ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ήταν αντίθετος στην ιδέα αυτή από την αρχή. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η τραγική ιστορία των διχασμών και των συγκρούσεων μεταξύ των χριστιανών έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με την Ευρώπη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact