ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,9 «χτύπησε» την Ινδονησία – προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της Ινδονησίας, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 7,9 βαθμών. Από την πλευρά της, η τοπική Εθνική Υπηρεσία αναφέρει πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών.

Οι αρχές της Ινδονησίας αμέσως εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TVRI επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας, οι αρχές ήραν την προειδοποίηση. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε και η Αυστραλία, όμως την ακύρωσε έπειτα από λίγα λεπτά.

Οι ινδονησιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ωστόσο σημειώνεται πως όσο πιο ρηχός είναι ο σεισμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προκαλέσει καταστροφές.

«Στο Μπενγκούλου (στη νοτιοδυτική Σουμάτρα) δεν έγινε καν αισθητός», είπε ο Άντι Έκα Σάκια, ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, που επρόκειτο να διανυκτερεύσει σε ένα ξενοδοχείο της πόλης Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα, είναι ασφαλής, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο. Ένας κάτοικος του Μεντάν είπε ότι δεν κατάλαβε τον σεισμό.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου στην πόλη αυτή είπε ότι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και άρχισαν να τρέχουν προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, ώστε να είναι ασφαλείς στην περίπτωση που σημειωθεί τσουνάμι.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004, σεισμική δόνηση μεγέθους 9,1 βαθμών Ρίχτερ χτύπησε 160 χλμ. ανοιχτά των δυτικών ακτών της βόρειας Σουμάτρα, προκαλώντας τεράστιο τσουνάμι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 230.000 άνθρωποι σε δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ταϊλάνδης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact