ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Κλείνουν πανεπιστήμια, δημόσιοι χώροι, «στον αέρα» ποδοσφαιρικοί αγώνες λόγω Κοροναϊού

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα κρούσματα του κοροναϊού, στην Ιταλία έχουν αγγίξει, πλέον, τα πενήντα ένα.

Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Στην Ρώμη, τέλος, μια Κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα, αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Δύο νεκροί το Σάββατο

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, δύο ασθενείς, ένας ηλικιωμένος από την περιφέρεια Βένετο και μια γυναίκα από την Λομβαρδία, κατέληξαν μέσα σε διάστημα δώδεκα ωρών.

Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, διαγνώσθηκε μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τη διάγνωση τυχόν μετάδοσης του ιού.

Παρά τις εκκλήσεις του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να μην διαδοθεί πανικός, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, και σε πολλές πόλεις της χώρας, χθες, εστιατόρια και καφέ μπαρ ήταν σχεδόν άδεια.

Αναβολές αθλητικών αναμετρήσεων

Τα θανατηφόρα κρούσματα και τα έκτακτα μέτρα είχαν άμεση επίπτωση και στο ποδόσφαιρο. Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, στη Serie B αναβλήθηκε ο αγώνας Άσκολι – Κρεμονέζε που ήταν προγραμματισμένος για το μεσημέρι του Σαββάτου (22/02), ενώ έχουν αναβληθεί 88 παιχνίδια ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Λομβαρδία (από τα 502 που ήταν προγραμματισμένα), όπου και εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα του κοροναϊού.

Αναβλήθηκαν ακόμα οι αναμετρήσεις Πιατσέντσα – Σαμπενεντετέζε (Serie C) και Μάντοβα – Φάνφουλα (Serie D), αλλά και παιχνίδια της τέταρτης κατηγορίας σε επίπεδο Νέων, σαφώς για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό, ζήτησε να αναβληθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κοροναϊού (Λομβαρδία και Βένετο) και θέτουν σε αμφιβολία την διεξαγωγή και αγώνων της πρώτης κατηγορίας.

Ανοιχτό, λοιπόν, παραμένει το αν θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα για την Κυριακή (23/02) παιχνίδια Ίντερ – Σαμπντόρια και Αταλάντα – Σασουόλο, σε Μιλάνο και Μπέργκαμο, πόλεις που βρίσκονται στην Λομβαρδία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact