ΥΓΕΙΑ

Και όμως διαφέρουν τα συμπτώματα: Τι εμφανίζεται σε όποιον έχει μολυνθεί με Ομικρον 2 και είναι εμβολιασμένος

Σημαντικά μικρότερος είναι ο κίνδυνος για σοβαρή έκβαση του κορωνοϊού και θάνατο από επιπλοκές της νόσου στη λοίμωξη με το στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον (B.1.1.529) σε σχέση με τη λοίμωξη με το στέλεχος Δέλτα (B.1.617.2).

Πλέον έχει κάνει την εμφάνισή του το στέλεχος Ομικρον 2 το οποίο οι επιστήμονες περιγράφουν σαν μπούκωμα. Πλέον μολύνει ολοένα και περισσότερα άτομα και για αυτό και τα συμπτώματα, ιδίως στους εμβολιασμένους, είναι πολύ πιο ήπια. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη τοποθέτηση του καθηγητή Tim Spector, ο οποίος δημιούργησε το ZOE Symptom Study (το βρετανικό σύστημα που αναλύει την εξάπλωση της Covid στη χώρα), περίπου ένα στα δύο «κρυολογήματα» είναι στην πραγματικότητα κορωνοϊός.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πιο συχνά συμπτώματα σε όσους έχουν κάνει εμβόλιο είναι τρία:

 1. Βήχας
 2. Καταρροή
 3. Κόπωση

Όλα τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζουν οι εμβολιασμένοι είναι τα εξής:

 1. βήχας
 2. καταρροή
 3. κόπωση
 4. πονόλαιμος
 5. πονοκέφαλος
 6. μυϊκοί πόνοι
 7. πυρετός
 8. φτάρνισμα

Στη λίστα των συμπτωμάτων έχει προστεθεί και η ναυτία, επίσης για τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν προσβληθεί από την Όμικρον.

Τα συμπτώματα της Ομικρον 2 πριν βγει θετικό το τεστ

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, μπορεί να υπάρχει υποψία για μόλυνση από την Ομικρον 2, προτού βρεθεί κάποιος θετικός στο τεστ.

Το πρώτο είναι ο ίλιγγος, ένα αίσθημα ναυτίας δηλαδή, το οποίο, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, «συχνά έρχεται και φεύγει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν τα επεισόδια είναι συνεχή, ή ιδιαίτερα έντονα, θα πρέπει να ενημερώσετε κάποιον επαγγελματία υγείας».

Το δεύτερο κοινό σύμπτωμα που εμφανίζεται στο αρχικό στάδιο της μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι η υπερβολική εξάντληση-κόπωση.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact