ΕΛΛΑΔΑ

Κάηκαν τα Εξάρχεια, πεδίο μάχης άλλες πόλεις -Αγρια επεισόδια και τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν από χθες το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν για τα δέκα χρόνια από τον θάνατου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Βόλος, Κρήτη και πολλές άλλες πόλεις βρέθηκαν στο έλεος των αντιεξουσιαστών οι οποίοι διέλυσαν αυτοκίνητα, πέταξαν βόμβες μολότοφ και έστησαν οδοφράγματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα, κουκουλοφόροι εκτόξευαν μολότοφ από ταράτσες πολυκατοικιών!

Τραυματισμοί, συλλήψεις και απέραντο… χάος

Στην Αθήνα, το κέντρο της οποίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκαν 66 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κάηκαν αυτοκίνητα και ένα σπίτι κατά το ήμισυ, ενώ έπεσαν και χιλιάδες βόμβες μολότοφ.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκατοντάδες κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών. Είχαν μάλιστα καταλάβει από νωρίς ταράτσες πολυκατοικιών και είχαν φροντίσει να «ξηλώσουν» πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών για «πολεμοφόδια».

Επιστρατέυτηκε ο Αίαντας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ επιστράτευσε το ένα από τα δύο τεθωρακισμένα οχήματα «Αίαντες» (αύρες) προκειμένου να διαλύσει τα οδοφράγματα και τους διαδηλωτές από την Στουρνάρη. Στις 20:30 ο «Αιάντας» διέλυσε το πρώτο οδόφραγμα των αναρχικών στην οδό Τοσίτσα και απώθησε τους κουκουλοφόρους προς τα στενά των Εξαρχείων με συνεχείς ρίψεις νερού. Ωστόσο, μια μολότοφ που έσκασε κάτω από τον «Αίαντα» προξένησε πυρκαγιά στο πίσω αριστερό ελαστικό του. Πυροσβέστες προσπάθησαν να την σβήσουν με μάνικα που… δεν είχε νερό. Τελικώς κατασβέσθηκε η φωτιά στο θωρακισμένο της αστυνομίας.

Ένας τραυματίας πολίτης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και δύο αστυνομικοί στο 401

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό της έντασης των επεισοδίων είναι το γεγονός ότι ό ένας από τους τρεις τραυματίες, έχει συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από τη ναυτική φωτοβολίδα που τον χτύπησε.

Πηρε φωτιά μέχρι και… σπίτι

Από τις μολότοφ έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο του iefimerida.gr:

Δεκαπέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε συνολικά 52 προσαγωγές ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αστυνομία.

Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 52 άτομα, εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τα 15. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Thestival, όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 19:00, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για την επέτειο των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αρχή έγινε από την Εγνατία οδό στο ύψος του Συντριβανίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις χημικών.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν και κάδους απορριμμάτων. Τα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγο μετά τις 19:30, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι. Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο εργοτάξιο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ για αρκετή ώρα, με τους κουκουλοφόρους να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τον χώρο του πανεπιστήμιου, να εξέρχονται από αυτόν εξαπολύοντας επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ και στη συνέχεια να επιστρέφουν και πάλι στο ΑΠΘ.

Σοβαρά επεισόδια μετά τις πορείες στον Βόλο -20 προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στον Βόλο, όταν ομάδες αναρχικών και κουκουλοφόρων αμέσως μετά τις πορείες, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλεως και στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα οδοφράγματα στήθηκαν στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος και στις κάθετες οδούς και άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων, πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, μέχρι και κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένο το κέντρο του Βόλου για περίπου τρεις ώρες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, επενέβησαν από την πρώτη στιγμή και ακολούθησαν συγκρούσεις για να περιορίσουν την δράση και τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ από τις αναθυμιάσεις των καμένων ελαστικών η ατμόσφαιρα επί ώρες ήταν αποπνικτική και εκλήθη σε αρκετές περιπτώσεις το ΕΚΑΒ για να παράσχει βοήθεια σε κόσμο που εγκλωβίστηκε στην περιοχή των σοβαρών επεισοδίων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δυνάμεις της προχώρησαν σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές.

Οι δρόμοι του Βόλου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης

Αγρίνιο: Ανταλλαγή μολότοφ και δακρυγόνων -10 προσαγωγές

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικές δυνάμεις στο Αγρίνιο, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ολοκληρώθηκε πορεία για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ακολούθησαν οι προσαγωγές.

Κεντρικο δρόμος του Αγρινίου μετά τα επεισόδια -Agrinio Press

Επεισόδια και στην Κρήτη

Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο των Χανίων, μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, και ενεπλάκη σε επεισόδια με τους αστυνομικούς στην είσοδο της οδού Δασκαλογιαννη στο 1ο Γυμνάσιο.

Μικρής έκτασης επεισόδια στην Κρήτη -Zarpa News

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact