ΚΟΣΜΟΣ

Κάιρο: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για επέκταση της εκεχερίας στη Γάζα


Οι Ισραηλινοί επιδιώκουν την παράταση της 72ωρης εκεχειρίας, όμως Παλαιστίνιοι και Αιγύπτιοι επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας πριν από τη λήξη της ισχύος της εκεχειρία

Δεύτερη μέρα της τριήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές επανέλαβαν τις συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση των Αιγυπτίων στο Κάιρο. Εξάλλου, τη Δευτέρα οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες διεξήγαγαν εννιάωρες διαπραγματεύσεις χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος για τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας των συνομιλιών. «Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και εξαντλητικές», διαπίστωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Οι Ισραηλινοί επιδιώκουν την παράταση της 72ωρης εκεχειρίας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την παλαιστινιακή πλευρά, όμως Παλαιστίνιοι και Αιγύπτιοι επιδιώκουν την επίτευξη συμφωνίας πριν από τη λήξη της ισχύος της εκεχειρίας τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Επιπρόσθετα, αξιωματούχος της Χαμάς στο Κάιρο, στο πλαίσιο άσκησης πίεσης, απείλησε ότι η οργάνωση δεν θα παρατείνει την εκεχειρία πέραν των 72 ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαπραγματευτές κάνουν ασκήσεις ισορροπίας επί μίας διατύπωσης η οποία θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις και των δύο πλευρών: Ασφάλεια για το Ισραήλ, άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας για τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με μέλη της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, το Ισραήλ πρότεινε τη χαλάρωση των περιορισμών σε δύο συνοριακά περάσματα, το ένα εκ των οποίων θα προορίζεται για τα πρόσωπα και το άλλο για τα εμπορεύματα. Οι τρεις πλευρές έχουν αποδεχθεί την ιδέα το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, ανάμεσα στη Γάζα και την Αίγυπτο, να περάσει υπό διπλό αιγυπτιακό και παλαιστινιακό έλεγχο.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact