ΓΥΝΑΙΚΑ

Καλοκαιρινές συμβουλές φροντίδας για βαμμένα μαλλιά

Οι μεγάλες θερμοκρασίες, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας έχουν μεγάλη αρνητική επιρροή στη ζωντάνια και φρεσκάδα των μαλλιών, αφού τα αφυδατώνουν και τα κάνουν θαμπά. Γι’ αυτό και χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα αυτή την εποχή.

Ακολουθώντας λοιπόν τις παρακάτω απλές, αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές θα καταφέρετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας πιο υγιή και όμορφα για περισσότερο διάστημα.

Καταρχήν, για να αντιμετωπίσετε τον νούμερο 1 εχθρό, τον ήλιο, θα πρέπει να μην ξεχνάτε ποτέ το καπέλο και το αντιηλιακό των μαλλιών σας. Πιο συγκεκριμένα, το καπέλο που θα πρέπει να επιλέξετε είναι το μεγαλύτερο δυνατό, έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τα μαλλιά σας, αλλά και το πρόσωπο σας. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να φορέσετε μια μπαντάνα ή ένα μαντήλι.

Από την άλλη μεριά, το αντιηλιακό μαλλιών, το οποίο θα πρέπει να απλώνετε 2-3 φορές και ειδικότερα μετά τη βουτιά σας, θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν την λάμψη τους, να παραμείνουν λεία και ενυδατωμένα και βέβαια να προστατευτούν από τις καταστροφικές ακτίνες του ήλιου και τις άσχημες συνέπειες του αλατιού.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε ένα leave in codnitioner, αυτό το μαλακτικό δηλαδή που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Αυτό το προϊόν θα διατηρήσει για πολύ περισσότερο το χρώμα των μαλλιών σας αποτρέποντας το από το να ξεθωριάσει. Μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας ακόμα και στη θάλασσα και να το απλώνετε μόλις βγείτε από αυτή. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω καλλυντικό, έχει καλύτερο αποτέλεσμα, όσο περισσότερο το αφήνετε.

Τέλος, αν είστε από τις γυναίκες που προτιμάτε την πισίνα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το χλώριο έχει την τάση να αφυδατώνει και να ξεθωριάζει την τρίχα. Για να μην φτάσετε λοιπόν στο σημείο να δείτε τα μαλλιά σας πράσινα από το χλώριο, ρίξτε λίγο νερό πριν μπείτε στην πισίνα και με το που βγείτε λουστείτε και απλώστε το μαλακτικό. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το ξεθώριασμα και θα κάνετε το χρώμα να παραμείνει για περισσότερο διάστημα όμορφο και λαμπερό.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact