ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ο Ερντογάν δεν αποδέχεται τους όρους που βάζουμε για το Κυπριακό

«Η υψηλή φορολογία στην Ελλάδα σταματά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη»

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος για το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού, καθώς όπως δήλωσε, ο Ερντογάν δεν φαίνεται να αποδέχεται την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής και την άρση των εγγυήσεων, θέσεις που αποτελούν προϋπόθεση για την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στον Realfm, εξήρε την πρωτοβουλία για συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή θέση.

«Το σημαντικό από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ότι διαμορφώθηκε επιτέλους σε ένα θέμα μία εθνική θέση», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι η θέση «προκύπτει από όλη αυτήν την πορεία του Κυπριακού και έχει να κάνει με τη βούληση όλων μας να υπάρξει μία λύση. Μια λύση, η οποία θα είναι βιώσιμη και λειτουργική και που θα εξασφαλίζει δύο προϋποθέσεις. Την προϋπόθεση της αποχώρησης όλων των στρατιωτικών τουρκικών δυνάμεων από το νησί και η δεύτερη προϋπόθεση είναι η άρση των εγγυήσεων».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο η Τουρκία θα αποδεχθεί να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα και να μην υπάρχουν εγγυήσεις, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε απαισιόδοξος. «Δεν το βλέπω και αυτό προκύπτει ιδιαίτερα από τη συνομιλία που είχε εχθές ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Ερντογάν. Ο πρόεδρος Ερντογάν απ’ ό,τι φαίνεται έχει τη σταθερή θέση ότι θα πρέπει οι δυνάμεις κατοχής να παραμείνουν εκεί για να εξασφαλίζουν όπως λέει την ασφάλεια των κατοίκων. Δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους αυτούς που αποτελούν προϋπόθεση για εμάς. Η προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδος αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μεγάλη αλλά από τη μεριά της Τουρκίας δεν υπάρχει η θέληση να βρεθεί τέτοιου είδους λύση».

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο κ. Καμμένος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε μία σειρά παραβάσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου οι οποίες αντιμετωπίζονται όπως προβλέπεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις με άμεση αναχαίτιση όσων παραβιάζουν το εθνικό εναέριο χώρο».

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει θέμα εκλογικών σεναρίων. Η αξιολόγηση θα τελειώσει. Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση έχουν κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουμε σε μία καινούργια εποχή για την πατρίδα μας, μακριά από μνημόνια».

Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, ο ίδιος «σημαντικό ρόλο θα παίξει η ανάληψη της διοίκησης Τραμπ στις ΗΠΑ. Ξέρουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στο ΔΝΤ προκειμένου να βρεθεί μία λύση στη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών»

Ο κ. Καμμένος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της φορολογίας, δηλώνοντας πως «Η οικονομία πάει καλά. Είναι σημαντικοί οι δείκτες που έχουμε για τον τουρισμό για το 2017. Έχουμε επενδύσεις. Εγώ το βλέπω από την εκμετάλλευση της περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πρέπει να τρέξουμε τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το θέμα της φορολογίας, διότι αυτό που σταματάει αυτή τη στιγμή τις επενδύσεις και τη γρήγορη ανάπτυξη είναι ότι η φορολογία που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας είναι δυσανάλογη από τη φορολογία που επιβάλλεται στις άλλες χώρες που είναι ανταγωνίστριες».

«Δεν μπορεί, δηλαδή, σε έναν Θεσσαλονικιό, σε έναν Μακεδόνα, σε έναν Θρακιώτη, να του λες “έλα εδώ να πληρώνεις ένα τριπλάσιο ποσοστό φορολογίας από ό,τι θα πλήρωνες αν η έδρα της επιχείρησής σου ήταν στη Βουλγαρία”. Και αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγων για τις επενδύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact