ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Κανίβαλοι»: Μακάβριος ισχυρισμός από επιστήμονα για το μέλλον της ανθρωπότητας στο Διάστημα

Η ανθρωπότητα ονειρεύεται πώς θα ήταν να αποικίσει σε άλλους πλανήτες, ειδικά από τη στιγμή που η εξερεύνηση του διαστήματος αποκτά δυναμική.

Ωστόσο, ένας επιστήμονας υποστηρίζει ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι κάτοικοι της αποικίας μπορεί να γίνουν «κανίβαλοι»

Η ιδέα της ίδρυσης αποικιών σε άλλους πλανήτες ή φεγγαριών άλλων πλανητών κατέχει ιδιαίτερη θέση μεταξύ των μελετών που πραγματοποιούνται στον τομέα του διαστήματος. Σε αυτήν την περίοδο που τα οχήματα εξερεύνησης μας περιφέρονται στον Άρη, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται, «Πότε θα έρθει η σειρά των ανθρώπων;».

Αν και η ιδέα της δημιουργίας αποικιών και οικοτόπων έξω από τη Γη ακούγεται συναρπαστική, ο Charles Cockell, καθηγητής αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, επισημαίνει ότι οι αποικίες μπορεί να έχουν κάποιες τρομακτικές συνέπειες.

«Πρέπει να ληφθούν όλες οι προφυλάξεις»Μιλώντας στον οργανισμό ΜΜΕ Metro, ο Cockell τονίζει ένα θέμα στο οποίο εφιστούν την προσοχή και οι ειδικοί. Δηλώνοντας ότι είναι δυνατό να εμφανιστεί «έλλειψη τροφής» σε αποικίες που έχουν δημιουργηθεί στο διάστημα, ο Cockell δηλώνει ότι εάν οι μελέτες για τη γεωργία δεν αποφέρουν αποτελέσματα και εάν δεν μπορούν να σταλούν επιπλέον συμπληρώματα διατροφής από τη Γη, οι κάτοικοι της αποικίας μπορεί να εισέλθουν στο μονοπάτι. του κανιβαλισμού.

Ως παράδειγμα, ο Cockell αναφέρει τον Sir John Franklin και το πλήρωμά του που το 1845 εξερεύνησαν τον Αρκτικό Ωκεανό για να βρουν το Βορειοδυτικό Πέρασμα και αργότερα εξαφανίστηκαν και έγιναν κανιβαλιστές όταν το φαγητό τους τελείωσε παρά την τεχνολογία αιχμής τους.

Υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε διαστημικές αποικίες μπορούν επίσης να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι θεραπείες.

Δηλώνοντας ότι κάθε πιθανότητα θα πρέπει να εξεταστεί και θα πρέπει να ληφθούν προφυλάξεις πριν αποικιστεί η Σελήνη, ο Άρης ή το φεγγάρι του Δία Callisto, είπε ο Cockell:

«Εάν πρόκειται να αφήσετε 20 ανθρώπους σε ένα θανατηφόρο περιβάλλον εκατοντάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, καλύτερα να ληφθούν υπόψη όλες οι πιθανότητες και να παρθούν προφυλάξεις. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορεί να αντιμετωπίσετε μια σκοτεινή εικόνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact