ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμπόλες… κορυφής στην Κουμουνδούρου για τα ψηφοδέλτια

Εμπλοκή στο Επικρατείας και στην κορυφή της Α’ και της Β’ Αθηνών

Καραμπόλες στο παρα πέντε επιχειρεί να λύσει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα για την σειρά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που καλείται να υπερκεράσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι μέχρι στιγμής σχεδιασμοί τοποθετούσαν τον κ. Κοτζιά στην τρίτη θέση του Επικρατείας, ωστόσο η εμπλοκή που προέκυψε ενέχει έντονο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να αντιδρά στην κοινή κάθοδο στο «προνομιακό» ψηφοδέλτιο Επικρατείας με την μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Το θέμα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποτιμά πολύ θετικά τις ημέρες Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών και είχε άριστη συνεργασία μαζί του, ωστόσο πρέπει να «παντρέψει» την επιλογή του με αυτή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην οποία συνεχίζει να παρέχει πλήρη κάλυψη.

Επικεφαλής του Επικρατείας αναμένεται να είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στη δεύτερη θέση θα βρίσκεται η Θεανώ Φωτίου, το έργο της οποίας για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης κρίνεται εξόχως θετικό.

Παράλληλα, το Επικρατείας αναμένεται να συμπληρώνουν σε τιμητική θέση ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ στην τελευταία θέση του θα βρίσκεται ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Οι καραμπόλες ωστόσο συνεχίζονται και στην Α’ Αθηνών, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην έχει καταλήξει για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου. Αυτή, βάσει ψήφων ανήκει στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προερχόμενο εκ των 53, μετά την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προωθείται η υποψηφιότητα του Αλέκου Φλαμπουράρη για την πρώτη θέση. Πάντως, δεδομένο είναι ότι σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκονται οι Νίκος Βούτσης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Νίκος Φίλης.

Στη Β’ Αθηνών, το άνοιγμα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους θα φανεί εν πολλοίς από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, καθώς «παίζει» το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις περισσότερες πιθανότητες για επικεφαλής στη Β’ Αθηνών συγκεντρώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact