ΚΟΣΜΟΣ

Καραντίνα σε στρατόπεδο στη Σιβηρία για 78 Ρώσους που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν

Το στρατόπεδο είναι περιφραγμένο, εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και φρουρείται από στρατιωτικές περιπόλους

Εβδομήντα οκτώ Ρώσοι επαναπατρίστηκαν σήμερα από την κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, και η Μόσχα σχεδιάζει να τους βάλει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε στρατόπεδο στη Σιβηρία ενόσω θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για την ασθένεια.

Η Ρωσία, η οποία έχει περιορίσει τις διελεύσεις διά μέσου της μεθορίου της με την Κίνα (4.300 χλμ.), κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα τα πρώτα δύο κρούσματα του κοροναϊού, και τα δύο σε Κινέζους πολίτες στη Σιβηρία.

Κανένα κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί ανάμεσα στην πρώτη ομάδα των επαναπατρισθέντων, που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Τιουμέν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως μεταδίδιε το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά, η Ρωσία σχεδιάζει να επαναπατρίσει 144 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 16 πολιτών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους. Δεύτερο στρατιωτικό αεροπλάνο αναμένεται να προσγειωθεί στην Τιουμέν αργότερα σήμερα.

Η Ρωσία ανέστειλε τα απευθείας δρομολόγια επιβατικών τρένων και τις (απευθείας) εμπορικές πτήσεις από την Κίνα, εκτός από ορισμένες που περνούν από έναν ξεχωριστό τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο της Μόσχας, προκειμένου να είναι ευκολότερος ο έλεγχος των επιβατών.

Τέσσερις άνθρωποι με λευκές προστατευτικές στολές υποδέχθηκαν το πρώτο αεροπλάνο, ένα στρατιωτικό Il-76, στην Τιουμέν, σύμφωνα με βίντεο που ανέβασε το ρωσικό κέντρο κρίσης για τον κοροναϊό.

Η Άννα Ποπόβα, ανώτατη αξιωματούχος της Ρωσίας στον τομέα της υγείας, δήλωσε πως οι νεοαφιχθέντες από τη Χουμπέι θα μπουν σε καραντίνα σε ένα στρατόπεδο περίπου 30 χλμ. από την Τιουμέν, μια πόλη 800.000 ανθρώπων και κεντρικό σημείο της πετρελαϊκής βιομηχανίας .

Το στρατόπεδο είναι περιφραγμένο, εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και φρουρείται από στρατιωτικές περιπόλους, ανέφερε το ρωσικό κέντρο κρίσης.

Χθες, Τρίτη, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως η Ρωσία ετοιμάζεται για ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού, καθώς σχολεία έχουν κλείσει και δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί σε διάφορες περιοχές, αν και άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι τα μέτρα ελήφθησαν απλώς λόγω του ιού της γρίπης.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα που τουλάχιστον 600 Ρώσοι βρίσκονταν στην επαρχία Χουμπέι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact