ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος εντέρου: Ποια τροφή σκοτώνει το 75% των όγκων

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ και την τρίτη πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Παρά τη συχνότητά της, τα αίτιά της παραμένουν ασαφή. Οι επιστήμονες ωστόσο, πιστεύουν ότι η ασθένεια μπορεί να συνδέεται με τη διατροφή δυτικού τύπου, η οποία είναι συνήθως πλούσια σε λιπαρά και φτωχή σε φυτικές ίνες.

Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης έκαναν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Μετά από σχετική έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα γιαούρτι με βάση το μπρόκολο θα μπορούσε να αποτρέψει, ακόμη και να θεραπεύσει, τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι με βάση τη γνωστή υπερτροφή, τα οφέλη της οποίας για τον οργανισμό είναι αναρίθμητα, σκότωσε το 75% των όγκων σε ποντίκια και περισσότερα από 95 κύτταρα καρκίνου του εντέρου που αναπτύχθηκαν σε εργαστήριο.

Οι όγκοι που ανιχνεύθηκαν στα τρωκτικά ήταν τρεις φορές μικρότεροι από αυτούς της ομάδας που δεν τράφηκε με το συγκεκριμένο μείγμα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μέτρο πρόληψης όσο και για την απομάκρυνση των εναπομεινάντων καρκινικών κυττάρων μετά τη χειρουργική αφαίρεση των όγκων.

Είναι πιθανό, μελλοντικά οι άνθρωποι να λαμβάνουν προβιοτικά ως συμπλήρωμα διατροφής σε συνδυασμό με μπρόκολο για την πρόληψη την νόσου καθώς και την αποτροπή της επανεμφάνισής της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το μείγμα δεν είχε καμία επίδραση στα κύτταρα άλλων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού και του στομάχου.

Ο Δρ Ho πρόσθεσε: «Οι μητέρες έχουν δίκιο τελικά: η κατανάλωση λαχανικών είναι σημαντική».

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτά τα ειδικά βακτήρια και μια δόση μπρόκολου καθημερινά, μπορούν να κρατήσουν τον καρκίνο μακριά.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Nature Biomedical Engineering.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact