ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος στόματος: Πολλοί αγνοούν αυτό το σύμπτωμα

Τα συμπτώματα του καρκίνου δεν είναι πάντα προφανή και μερικά μπορεί να συγχέονται με καθημερινά προβλήματα. Ένα τέτοιο σύμπτωμα που μπορεί εύκολα να παραβλεφθεί είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του στόματος.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου ένα στα τρία άτομα θα αναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Οι τέσσερις πιο κοινοί τύποι καρκίνου είναι ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του προστάτη και του παχέος εντέρου, αλλά πέρα ​​από αυτά υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη.

Κάθε τύπος καρκίνου έχει διαφορετικά συμπτώματα, μερικά από τα οποία μπορεί να φαίνονται σαν ένα εξόγκωμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά, άλλα συμπτώματα είναι λιγότερο αισθητά.

Ένα από τα συμπτώματα που πολλοί άνθρωποι αγνοούν είναι τα έλκη (στοματικές πληγές) στο στόμα και τη γλώσσα.

Στον Καρκίνο του στόματος, αναπτύσσεται ένας όγκος στην βλεννογόνο μεμβράνη του στόματος.

Όγκοι μπορούν να συμβούν στους αδένες που παράγουν σάλιο, στις αμυγδαλές στο πίσω μέρος του στόματος και το τμήμα του λαιμού που συνδέει το στόμα με την τραχεία.

Τα φλεγμονώδη έλκη στο στόμα, τα οποία δεν θεραπεύονται μέσα σε λίγες εβδομάδες, είναι το πιο κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του στόματος.

Άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ανεξήγητες επιμένουσες οντότητες, επίμονα εξογκώματα στους λεμφαδένες στο λαιμό που δεν εξαφανίζονται.

Λιγότερο κοινά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο ή δυσκολία στην κατάποση, αλλαγές στη φωνή ή ομιλίας, αιμορραγία ή μούδιασμα στο στόμα, οδοντικά προβλήματα, όπως η ανακίνηση χωρίς κανένα εμφανές πρόβλημα.

Η δυσχερής κίνηση του στόματος και των κόκκινων ή λευκών κηλίδων στη βλεννογόνο μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα καρκίνου στο στόμα.

“Πολλά από τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από λιγότερο σοβαρές παθήσεις όπως οι ήπιες λοιμώξεις. Ωστόσο, συνιστάται να επισκεφθείτε τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας εάν κάποιο από τα συμπτώματα διαρκέσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες », λένε οι ειδικοί.

Έλκη στη γλώσσα που δεν εξαφανίζονται μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι του καρκίνου της γλώσσας. Ο καρκίνος της γλώσσας είναι ένας τύπος καρκίνου κεφαλής και τραχήλου.

Άλλα συμπτώματα του καρκίνου της γλώσσας περιλαμβάνουν ένα κόκκινο ή ένα λευκό μπάλωμα στη γλώσσα, το οποίο δεν εξαφανίζεται, πονόλαιμος, η οποίος δεν περνά, άλγος κατά την κατάποση και μούδιασμα στο στόμα, το οποίο δεν υποβλήθηκε σε επεξεργασία.

Η ανεξήγητη αιμορραγία από τον πόνο της γλώσσας και του αυτιού μπορεί επίσης να είναι ενδείξεις καρκίνου της γλώσσας.

Όπως και ο καρκίνος στο στόμα, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε άλλες, λιγότερο σοβαρές καταστάσεις, αλλά είναι καλύτερο να τα ελέγξετε.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact