ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκαν οι δυο αναρχικοί Σακκάς και Σεϊσίδης

Ενοχοι κρίθηκαν Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 33  και 32 μηνών αντίστοιχα.

Το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές έκρινε το βράδυ της Τετάρτης, ένοχους τους δύο αναρχικούς για τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της πλαστογραφίας και της κλοπής.

Η εισαγγελέας του Β’ Αυτόφωρου Τριμελούς, κατά την αγόρευσή της, ζήτησε την καταδίκη και των δύο για τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να αθωωθεί ο Μάριος Σεϊσίδης μόνο για τα πταίσματα που αφορούν στο ΚΟΚ, καθώς δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και κατήγγειλαν τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τους αστυνομικούς τη στιγμή της σύλληψής τους αλλά και στο ΑΤ Σπάρτης.

Όπως ανέφεραν, οι αστυνομικοί τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ δεν τους επέτρεψαν να μιλήσουν με τους συνηγόρους τους παρά το γεγονός ότι σχεδόν από την αρχή δήλωσαν τα στοιχεία τους.

Μάλιστα, ανέφεραν ότι δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, που πυροβόλησαν «σε ευθεία βολή» ενώ εκείνοι έτρεχαν να απομακρυνθούν και όχι προειδοποιητικά στον αέρα. «Αν δεν είχαν πυροβολήσει πιθανόν και να σταματούσαμε» δήλωσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο Κώστας Σακκάς ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε ότι ο «ο πρώτος αστυνομικός μπήκε στο γκαράζ όπου κρυφτήκαμε, μας έβριζε και μας χτύπησαν. Αναγκαστήκαμε να πούμε ότι είμαστε καταζητούμενοι αναρχικοί για να σταματήσουν. Δεν υπήρχε αντίσταση, υπήρχε μένος και οργή ανεξέλεγκτη».

Υποστήριξαν πως την ημέρα εκείνη ήταν καθοδόν για την Ελαφόνησο όπου θα έκαναν διακοπές, αλλά έκαναν αναστροφή όταν είδαν ένα μπλόκο της αστυνομίας. «Δεν μας έκαναν σήμα, κάναμε αναστροφή για να αποφύγουμε πιθανό έλεγχο. Δεν αντιλήφθηκα σειρήνα ή φώτα και πηγαίναμε με πενήντα χιλιόμετρα» είπε ο Μάριος Σεϊσίδης.

Οσον αφορά την κατηγορία της κλοπής, για την οποία οι υπερασπιστές Κ. Παπαδάκης και Δ. Κατσαρής, υποστήριξαν ότι δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα αφού εκλάπη τον Ιούνιο και το δικαστήριο δεν έχει τη σχετική αρμοδιότητα, οι δύο αναρχικοί είπαν πως τους το παραχώρησε αλληλέγγυος. «Μας έδωσαν ένα αυτοκίνητο με το κλειδί να πάμε διακοπές. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να βάλουμε τα πράγματά μας στο αυτοκίνητο» είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Σεϊσίδης, ο οποίος όπως και ο Κ. Σακκάς αρνήθηκε να κατονομάσει τον άνθρωπο που τους βοήθησε. Το ίδιο συνέβη και με τις πλαστές ταυτότητες, που έφεραν ατά τη σύλληψή τους. Όπως επεσήμαναν πάντως, τα έγγραφα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

«Επί 11 χρόνια ΜΜΕ με φωτογραφίζουν, δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας. Κάποια στιγμή που θα έκρινα κατάλληλη τη στιγμή, θα εμφανιζόμουν» δήλωσε ο Μάριος Σεϊσίδης και πρόσθεσε πως και ο αδελφός του, Σίμος, παρέμεινε στη φυλακή, για 2,5 χρόνια μέχρι να αθωωθεί.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες τρεις αστυνομικοί οι οποίοι ασχολήθηκαν με τη σύλληψη των δύο ανδρών, περιγράφοντας τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact