ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος εργαζομένων του ΟΗΕ

Τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες και κορίτσια

Μετά τις καταγγελίες για όργια μελών της Oxfam στην Αϊτή αλλά και τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από μέλη των Γιατρών χωρίς Σύνορα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως τους τελευταίους τρεις μήνες του 2017 έγιναν 40 καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση σε βάρος εργαζόμενων στον Οργανισμό.

Από τις 40 καταγγελίες, οι 15 αφορούσαν μέλη ειρηνευτικών αποστολών, 17 εργαζόμενους σε υπηρεσίες και προγράμματα του ΟΗΕ, ενώ οκτώ αφορούσαν εργαζόμενους σε συνεργαζόμενα προγράμματα με τον Οργανισμό.

Ο εκπρόσωπος του οργανισμού Στεφάν Ντιζαρίτς τόνισε πως κάθε καταγγελία που αφορά το προσωπικό υπονομεύει τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού καθώς και τις θυσίες εκείνων που υπηρετούν με υπερηφάνεια και επαγγελματισμό σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 40 κατηγορίες αφορούν 30 γυναίκες, 16 κορίτσια και άλλους οκτώ ανθρώπους η ηλικία των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή. Δύο υποθέσεις έχουν επιβεβαιωθεί, τρεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ οι υπόλοιπες ερευνώνται, εξήγησε ο Ντιζαρίτς.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο ΟΗΕ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει τη διαφάνεια στους κόλπους του και να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αυστηρότητα αυτού του είδους τις καταγγελίες, μετά το σκάνδαλο με καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση σε βάρος κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact