ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου: «Δεν γίνεται να απελευθερωθεί πλήρως η αγορά»

Περί το Πάσχα αναμένεται να επαναλειτουργήσει η εστίαση εκτιμά η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Η πιο πολυπληθής εστία μετάδοσης είναι το εστιατόριο λένε μελέτες στις ΗΠΑ. Το να πεις, θα κλείσω ή θα ανοίξω τα εστιατόρια, είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε καλό κλίμα, βαθμιαία, θα μπορούσε να ανοίξει σε εξωτερικό χώρο η εστίαση, με μέτρα.

Αφού πέσει ο πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που έχουμε τώρα» υπογράμμισε, υπολογίζοντας ότι αυτό θα συμβεί την περίοδο του Πάσχα, δίχως να διευκρινίσει αν θα είναι πριν ή μετά από αυτό. Σε ότι αφορά στο λιανεμπόριο, υπογράμμισε, ότι εάν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι πιθανό να ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Τι είπε για την τοποθέτηση της Κοτανίδου

Η κ. Γιαμαρέλλου κλήθηκε να σχολιάσει και την τοποθέτηση της Αναστασίας Κοτανίδου, η οποία έκανε λόγο ότι «η επιτροπή έχασε το δρόμο της και παίρνει λάθος αποφάσεις». «Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που είπε η κ. Κοτανίδου. Είμαστε 13-14 μήνες στην επιτροπή, μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουμε, προβληματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε να είμαστε σωστοί με τη συνείδησή μας.

Οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, βασίζοται στις γνώσεις του καθενός, και που θα μεταφερθούν στην πολιτική ηγεσία, είναι κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν μια επιτροπή θέλει να είναι σωστή, δεν μπορεί να έχει πάντα ομοφωνία» σημείωσε, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχουν θέματα για τα οποία υπήρχε πλήρη ομοφωνία.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κριτικάρει όσα έκανε και τι ανταπόκριση είχαν αυτά. Και αν χρειάζεται να αλλάξει τα σχέδιά του. Πράγμα που κάναμε πολύ συχνά. Η κυρία για την οποία με ρωτάτε είναι εντατικολόγος, δέχεται πολύ φόρτο δουλειάς, έχει τρομακτική ευθύνη, και είναι επόμενο να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κουράζεται περισσότερο από άλλους ανθρώπους και να βλέπει τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν αναγνωρίζει η ίδια κάποιο λάθος της επιτροπής, η Ελένη Γιαμαρέλλου, αναφέρθηκε στον περασμένο Μάιο, όταν οι ειδικοί είχαν κάνει σύσταση για χρήση μάσκας και όχι την υποχρεωτική χρήση της

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact