ΚΟΣΜΟΣ

Καθιστική διαμαρτυρία ηλικιωμένων και διαδήλωση με μάσκες ετοιμάζουν στο Χονγκ Κονγκ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης

Αρκετές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας προγραμματίζονται για σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός που αποτυπώνει τη γενικευμένη οργή απέναντι στην κυβέρνηση, με τις κινητοποιήσεις να περιλαμβάνουν καθιστική διαμαρτυρία ηλικιωμένων, συγκέντρωση διαδηλωτών με μάσκες, διαμαρτυρία σε εμπορικό κέντρο και πορεία στους δρόμους κατά του νόμου για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν ως αντίθεση στο νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, το οποίο έχει αποσυρθεί, αλλά γιγαντώθηκαν μέσα σε τέσσερις μήνες σε ένα κίνημα υπέρ της δημοκρατίας. Στο Χονγκ Κονγκ επικρατεί σχετική ηρεμία από το περασμένο σαββατοκύριακο, όταν η ειρηνική πορεία χιλιάδων ανθρώπων κλιμακώθηκε σε μια νύχτα συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Έκτοτε υπήρξαν περιορισμένης έκτασης διαμαρτυρίες τις νυχτερινές ώρες και οι ακτιβιστές δεν έχουν προαναγγείλει κάποια μαζική κινητοποίηση για αυτό το σαββατοκύριακο.

Οι διαδηλώσεις έχουν βυθίσει τη μητρόπολη στη χειρότερη κρίση της από τότε που επέστρεψε στον έλεγχο της Κίνας το 1997 και αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση για τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ από τότε που ανήλθε στην εξουσία το 2012.

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Γκριζομάλληδες Διαδηλωτές» σχεδιάζει 48ωρη καθιστική διαμαρτυρία στο κεντρικό κτίριο της αστυνομίας από σήμερα. «Καθώς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να μαχόμαστε μαζί με τους νεαρούς διαδηλωτές στην πρώτη γραμμή ενάντια σε μια άδικη κυβέρνηση, στην κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και τις συλλήψεις που γίνονται αδιακρίτως, θεωρούμε καθήκον μας να προστατεύσουμε τις βασικές αξίες του Χονγκ Κονγκ και να υπερασπιστούμε το μέλλον των νεότερων γενεών», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Πριν από μία εβδομάδα οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επικαλέστηκαν έναν νόμο περί έκτακτης ανάγκης για να απαγορεύσουν την κάλυψη του προσώπου με μάσκα στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ωστόσο εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μαθητές και υπάλληλοι γραφείου, έχουν αψηφήσει την απαγόρευση και έχουν φορέσει μάσκες. Μια ομάδα διαδηλωτών σχεδιάζει «πάρτι με μάσκες» σήμερα το βράδυ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact