ΚΟΣΜΟΣ

Κάτι τρέχει με τις μαύρες τρύπες στην Σιβηρία – Ανακαλύφθηκαν δύο ακόμα [βίντεο]

Εκτός από την μυστηριώδη τρύπα που ανακαλύφθηκε στην βόρεια Σιβηρία, και πάλι εκτροφείς ταράνδων ανακάλυψαν ακόμα δύο παρόμοιες τρύπες, σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθεσίες στην παγωμένη περιοχή της Ρωσίας.

Η μία μυστηριώδης τρύπα βρέθηκε στην χερσόνησο Γιαμάλ, στο ίδιο μέρος όπου ανακαλύφθηκε η πρώτη ενώ έχει διάμετρο 15 μέτρα. Η δεύτερη βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από την χερσόνησο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην χερσόνησο Ταϊμίρ, στην ανατολική Σιβηρία. Η εφημερίδα «Siberian Times» αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα πως οι μαύρες τρύπες μελετώνται από το Ινστιτούτο «Earth Cryosphere».

Η πρώτη μυστηριώδης τρύπα ανακαλύφθηκε στις 16 Ιουλίου και εκτιμάται πως έχει βάθος 70 μέτρα. Στον βυθό της πρώτης τρύπας οι ερευνητές ανακάλυψαν μια παγωμένη λίμνη και έχουν λάβει δείγματα τόσο από το έδαφος, όσο και από τον πάγο, προκειμένου να διερευνήσουν το μυστήριο σχηματισμού της παράξενης τρύπας.

Η Μαρίνα Λέιμπμαν, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που κάνει την σχετική μελέτη δήλωσε πως οι επιστήμονες θα πρέπει να μελετήσουν το φαινόμενο και η εύρεση δύο νέων οπών τους δίνει πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουν παρακάτω και να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ο Βλαντιμίρ Πουσκαρέβ, υπεύθυνος του «Ρωσικού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Αρκτικής», δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φαινόμενο και αξίζει να συνεχιστεί η επιστημονική διερεύνησή του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact