ΕΛΛΑΔΑ

Κατόπιν… εορτής στέλνει ο ΕΟΤ κλιμάκιο στη Ρόδο για τις δηλητηριάσεις


Εκατοντάδες Γάλλοι αλλά και Ρώσοι που έκαναν διακοπές στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Imperial στη Ρόδο, έπαθαν βαριάς μορφής τροφική δηλητηρίαση

Στη Ρόδο αναμένεται να μεταβεί σήμερα ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΤ, προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες αναφορικά με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν ξένοι τουρίστες, κατά την παραμονή τους σε ξενοδοχείο του νησιού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστά σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, «το υπουργείο ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ να διερευνήσουν τις καταγγελίες αναφορικά με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν ξένοι  τουρίστες, κατά την παραμονή τους σε ξενοδοχείο της Ρόδου. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνει σήμερα  στο νησί ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΤ».

Όπως έγινε γνωστό, εκατοντάδες Γάλλοι αλλά και Ρώσοι που έκαναν διακοπές στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Imperial στη Ρόδο, έπαθαν βαριάς μορφής τροφική δηλητηρίαση την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, μια είδηση που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, εις βάρος της χώρας μας.

Γάλλοι που επέστρεψαν στη χώρα τους μίλησαν σε δημοσιογράφους, ενώ και η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι στις 11 Αυγούστου 94 Ρώσοι τουρίστες χρειάσθηκαν γιατρό μετά από δείπνο, που είχαν σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Μάλιστα, πολλοί από τους τουρίστες καταγελούν ότι από το ξενοδοχείο τους υποχρέωναν να καταβάλλουν σημαντικά ποσά για την ιατρική τους περίθαλψη.

Από την πλευρά του ξενοδοχείου, δημοσιεύθηκε -εκ μέρους της διεύθυνσης- επίσημη απάντηση σε ένα από τα δεκάδες σχόλια πελατών που κατέκλυσαν την ιστοσελίδα tripadvisor.

Εκφράζοντας θλίψη για την περιπέτεια που πέρασαν οι επισκέπτες, τονίζεται πως πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων είναι διαθέσιμα για όλους τους ενδιαφερόμενους: «Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθησαν από ανεξάρτητα ιδιωτικά εργαστήρια στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν πως δεν υπήρξε κάποιος γαστρεντερολογικός ιός στο φαγητό, το νερό ή άλλη πηγή στο ξενοδοχείο. Οδηγούμαστε έτσι στο συμπέρασμα πως πιθανότατα όλα ξεκίνησαν από κάποιον επισκέπτη μας, που μετέδωσε τον ιό και στους υπολοίπους».

«Σήμερα (σσ 20/8) δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα στο ξενοδοχείο μας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και προσθέσαμε έξτρα βάρδιες στο προσωπικό καθαρισμού», ενώ επισημαίνεται ακόμα πως δεν αρρώστησαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο και πως ένας μεγάλος αριθμός των επισκεπτών ευχαριστήθηκε τις διακοπές του.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact