ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Προφυλακιστέος ο δικαστικός υπάλληλος που κατηγορείται ότι εξαπατούσε πολίτες

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, o δικαστικός υπάλληλος που υπηρετεί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος πολιτών.

Ο εν λόγω υπάλληλος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τον περασμένο Αύγουστο, εμφανίστηκε ξαφνικά στο δικαστικό μέγαρο και ζήτησε να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, μετά την προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελία, όπου είχε κληθεί να καταθέσει αλλά δεν εμφανίστηκε. Ο υπάλληλος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σε βάρος του υπάλληλου έχουν κατατεθεί επτά μηνύσεις– καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της Δικαιοσύνης με την άσκηση ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο συγκεκριμένος δικαστικός υπάλληλος φέρεται τα πέντε τελευταία χρόνια να έλαβε χρηματικά ποσά (σύμφωνα με πληροφορίες 3.000-10.000 ευρώ κατά περίπτωση) από πολίτες, με στόχο να παρέμβει, όπως ισχυριζόταν, σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Ωστόσο, όλα αυτά χρόνια δεν είχε κινηθεί καμία νομική ενέργεια σε βάρος του, αφού δεν είχαν κατατεθεί μηνύσεις.

Οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνουν προτεραιότητα στην εν λόγω υπόθεση, καθώς έχουν διατυπωθεί πλήθος παραπόνων από δικηγορικούς και δικαστικούς κύκλους, ότι με τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειές του ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος έπληττε το κύρος της Δικαιοσύνης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, έκανε λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός, που δημιουργεί τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος», είχε επισημάνει, «επικαλούταν ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατημένα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει, επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact