ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Ο διαγωνισμός για τις άδειες έχει καταργηθεί εκ τοις πράγμασι

«Εδώ μιλάμε για ένα σκάνδαλο που πλήττει τη ζωή του τόπου»

«Τα πραγματικά γεγονότα έχουν οδηγήσει τη ΝΔ να πει ότι ο διαγωνισμός έχει καταργηθεί εκ τοις πράγμασι» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Υποστήριξε πως «η κυβέρνηση μέσα σε δύο ημέρες διενήργησε το πόθεν έσχες από 5μελή επιτροπή και ο κ. Κρέτσος επιβεβαίωσε τους οριστικούς υπερθεματιστές. Δεν μπορεί να γίνει πολιτικός έλεγχος, παρά μόνο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Εδώ μιλάμε για ένα σκάνδαλο που πλήττει τη ζωή του τόπου, το οποίο θα έπρεπε να διαλευκανθεί. Εκτός από τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, όλο αυτό συνδέεται με ένα άλλο σκάνδαλο, αυτό της Τράπεζας Αττικής. Εμείς, από τον Φεβρουάριο έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, με ερωτήσεις, παρεμβάσεις, με αυτό το πιστωτικό άνοιγμα. Θα έρθει σύντομα και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας και ως γνωστό προκύπτουν πολλά στοιχεία που πρέπει να διαλευκανθούν».

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν βαριές σκιές και το ζήτημα πρέπει να το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Βλέποντας τον τρόπο που διενεργήθηκε το πόθεν έσχες, ο ίδιος ο πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής να μην χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό καθώς είναι πολύ βαρύς. Υπάρχουν εγκληματικές παραλείψεις, ζητήματα παράβασης καθήκοντος, αλλά ενδεχομένως υπάρχουν και κακουργηματικές πράξεις. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για την υπογραφή των πρακτικών, αλλά και του γενικού γραμματέα και πρέπει η Δικαιοσύνη να τα διερευνήσει. Εμείς αναζητούμε τις πολιτικές ευθύνες οι οποίες είναι εξόφθαλμες και πρέπει να αναδειχτούν, γιατί είναι ένα θέμα που αφορά τη Δημοκρατία. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα, να δημιουργήσει ένα καθεστώς. Μιλάμε για μία προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους τους».

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του υπουργού Επικρατείας, είπε: «Σε αυτή την φάση δεν υπάρχει ζήτημα κλιμάκωσης. Ζητάμε τη διαλεύκανση και να έρθει ο κ. Παππάς στην Επιτροπή της Βουλής. Αν δεν συνομολογήσουν όλοι για την κλήτευση αυτή, τότε πρέπει να προχωρήσουμε στο ζήτημα της κλιμάκωσης. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση ή κόντρα. Εδώ μιλάμε για δόλιες ενέργειες, για εγκληματικές παραλείψεις, για δάνεια που δόθηκαν με περίεργο τρόπο. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και εμείς ως αντιπολίτευση να υπερασπιστούμε τους θεσμούς, το Σύνταγμα και τη νομιμότητα».

Υποστήριξε ακόμη ότι: «Όπως έχει φανεί δημόσια, ο διαγωνισμός έγινε με διαπλοκή με το τραπεζικό σύστημα, με τους υπουργούς. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει καταρρεύσει και καλύτερα είναι να μην μιλάνε πλέον και να πετάνε το μπαλάκι στους άλλους και τελικά ας καταθέσουν τη δική τους υπερασπιστική γραμμή. Το ΕΣΡ που είναι αρμόδιο, δεν ενεπλάκη στον διαγωνισμό. Η θητεία των μελών τους θα μπορούσε να παραταθεί και να συμμετέχει. Ωστόσο ο υπουργός, με τις μεθοδεύσεις του κατάφερε να μη μπορεί να συγκροτηθεί το Συμβούλιο. Όλο είναι στον αέρα όπως αποδεικνύεται και οι Δικαστές θα υπερασπιστούν το Σύνταγμα και τη νομιμότητα της χώρας» .

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact