ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Ο διαγωνισμός για τις άδειες έχει καταργηθεί εκ τοις πράγμασι

«Εδώ μιλάμε για ένα σκάνδαλο που πλήττει τη ζωή του τόπου»

«Τα πραγματικά γεγονότα έχουν οδηγήσει τη ΝΔ να πει ότι ο διαγωνισμός έχει καταργηθεί εκ τοις πράγμασι» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Υποστήριξε πως «η κυβέρνηση μέσα σε δύο ημέρες διενήργησε το πόθεν έσχες από 5μελή επιτροπή και ο κ. Κρέτσος επιβεβαίωσε τους οριστικούς υπερθεματιστές. Δεν μπορεί να γίνει πολιτικός έλεγχος, παρά μόνο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Εδώ μιλάμε για ένα σκάνδαλο που πλήττει τη ζωή του τόπου, το οποίο θα έπρεπε να διαλευκανθεί. Εκτός από τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, όλο αυτό συνδέεται με ένα άλλο σκάνδαλο, αυτό της Τράπεζας Αττικής. Εμείς, από τον Φεβρουάριο έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, με ερωτήσεις, παρεμβάσεις, με αυτό το πιστωτικό άνοιγμα. Θα έρθει σύντομα και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας και ως γνωστό προκύπτουν πολλά στοιχεία που πρέπει να διαλευκανθούν».

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν βαριές σκιές και το ζήτημα πρέπει να το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Βλέποντας τον τρόπο που διενεργήθηκε το πόθεν έσχες, ο ίδιος ο πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής να μην χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό καθώς είναι πολύ βαρύς. Υπάρχουν εγκληματικές παραλείψεις, ζητήματα παράβασης καθήκοντος, αλλά ενδεχομένως υπάρχουν και κακουργηματικές πράξεις. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για την υπογραφή των πρακτικών, αλλά και του γενικού γραμματέα και πρέπει η Δικαιοσύνη να τα διερευνήσει. Εμείς αναζητούμε τις πολιτικές ευθύνες οι οποίες είναι εξόφθαλμες και πρέπει να αναδειχτούν, γιατί είναι ένα θέμα που αφορά τη Δημοκρατία. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα, να δημιουργήσει ένα καθεστώς. Μιλάμε για μία προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους τους».

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του υπουργού Επικρατείας, είπε: «Σε αυτή την φάση δεν υπάρχει ζήτημα κλιμάκωσης. Ζητάμε τη διαλεύκανση και να έρθει ο κ. Παππάς στην Επιτροπή της Βουλής. Αν δεν συνομολογήσουν όλοι για την κλήτευση αυτή, τότε πρέπει να προχωρήσουμε στο ζήτημα της κλιμάκωσης. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση ή κόντρα. Εδώ μιλάμε για δόλιες ενέργειες, για εγκληματικές παραλείψεις, για δάνεια που δόθηκαν με περίεργο τρόπο. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και εμείς ως αντιπολίτευση να υπερασπιστούμε τους θεσμούς, το Σύνταγμα και τη νομιμότητα».

Υποστήριξε ακόμη ότι: «Όπως έχει φανεί δημόσια, ο διαγωνισμός έγινε με διαπλοκή με το τραπεζικό σύστημα, με τους υπουργούς. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει καταρρεύσει και καλύτερα είναι να μην μιλάνε πλέον και να πετάνε το μπαλάκι στους άλλους και τελικά ας καταθέσουν τη δική τους υπερασπιστική γραμμή. Το ΕΣΡ που είναι αρμόδιο, δεν ενεπλάκη στον διαγωνισμό. Η θητεία των μελών τους θα μπορούσε να παραταθεί και να συμμετέχει. Ωστόσο ο υπουργός, με τις μεθοδεύσεις του κατάφερε να μη μπορεί να συγκροτηθεί το Συμβούλιο. Όλο είναι στον αέρα όπως αποδεικνύεται και οι Δικαστές θα υπερασπιστούν το Σύνταγμα και τη νομιμότητα της χώρας» .

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact