ΕΛΛΑΔΑ

Κενό ασφαλείας στο έλεγχο των αεροδρομίων -Πιλότος και αεροσυνοδός διακινούσαν μετανάστες σε χώρες της ΕΕ

Ενας πιλότος και μία αεροσυνοδός ήταν οι άνθρωποι κλειδιά σπείρας που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της ΕΕ. Ηταν τα μάτια και τα αυτιά της οργάνωσης στο αεροδρόμιο και παρακάμπτοντας τους ελέγχους βοηθούσαν στο να ταξιδεύουν ανενόχλητοι οι μετανάστες.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν 7 κύρια μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο εγκέφαλος της οργάνωσης, ένας ιδιοκτήτης και ένας υπάλληλος ταξιδιωτικού πρακτορείου, ένας πιλότος, καθώς και μια υπάλληλος εταιρείας, αρμόδια για τον έλεγχο CHECK IN και BOARDING.

Στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και ταξιδιωτικά πρακτορεία βρέθηκαν 60.000 ευρώ, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και όπλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση υπήρχε από τον Οκτώβριο του 2013.

Μεταξύ των 7 συλληφθέντων είναι 3 Κύπριοι και ένας Πακιστανός. Ο αρχηγός, η συνοδός εδάφους και ο πιλότος. Ο αρχηγός του κυκλώματος είναι ένας 48χρονος Κύπριος. Αυτός ήταν που κινούσε τα νήματα. Ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και έβγαζε και τους “μισθούς” τους, ενώ σε βάρος του, εκκρεμούν ήδη από το 2004 δικαστικά Εντάλματα Σύλληψης των Κυπριακών Αρχών για Απάτες, Πλαστογραφίες και Παραχάραξη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζε και γυναίκα υπάλληλος εταιρείας, αρμόδιας για τον έλεγχο αεροπορικών εισιτηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων ( CHECK IN και BOARDING ), η οποία έλεγχε «εικονικά», επέτρεπε την είσοδο σε αλλοδαπούς εφοδιασμένους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες για το πως ήταν κα΄θε φορά η κατάσταση στον χώρο του αεροδρομίου (δηλαδή ποιοί υπάλληλοι είχαν βάρδια, πόσοι αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία και αν γίνονταν έλεγχοι). Ο πιλότος, ήταν αυτός που μετέφερε τις εντολές του αρχηγού στην συνοδό εδάφους.

Ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου ήταν εκείνοι που εφοδίαζαν τους υπό διακίνηση μετανάστες με εισιτήρια, γνωρίζοντας ότι αυτά πρόκειται να εκδοθούν σε στοιχεία προερχόμενα από πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact