ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και για την ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων.

Η απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως η Επιτροπή των Ειδικών εκτιμήσει τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες του 2020.

“Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων, θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας”, υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

“Θα έχουμε σύσκεψη με τους ειδικούς, θα εκτιμήσουμε την εικόνα και τότε θα αποφασίσουμε”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ ότι η επιθυμία και η στόχευση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ως προς το αν θα ανοίξουν ταυτοχρόνως όλες οι βαθμίδες (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η κ. Κεραμέως παρέμεμψε στα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρξουν στο παρά πέντε της 8ης Ιανουαρίου, βάσει των οποίων θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή “θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία”. Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. “Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%”, επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι “έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα”

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact