ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και για την ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων.

Η απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως η Επιτροπή των Ειδικών εκτιμήσει τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες του 2020.

“Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων, θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας”, υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

“Θα έχουμε σύσκεψη με τους ειδικούς, θα εκτιμήσουμε την εικόνα και τότε θα αποφασίσουμε”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ ότι η επιθυμία και η στόχευση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ως προς το αν θα ανοίξουν ταυτοχρόνως όλες οι βαθμίδες (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η κ. Κεραμέως παρέμεμψε στα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρξουν στο παρά πέντε της 8ης Ιανουαρίου, βάσει των οποίων θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή “θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία”. Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. “Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%”, επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι “έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα”

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact