ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Η ιστορική στιγμή της επανένωσης της Κύπρου βρίσκεται κοντά

«Ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος»

Την αισιοδοξία του για την επίλυση του Κυρπιακού με την επανένωση της Κύπρου υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με αφορμή την αυριανή επέτειο για την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Ο κ. Κέρι εκφράζει τη πεποίθηση πως η σημερινή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος.

«Εκ μέρους του Προέδρου Ομπάμα και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, συγχαίρω το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55η Ημέρα της Ανεξαρτησίας σας αυτή την 1η Οκτωβρίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας πολύτιμος φίλος και εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μοιραζόμαστε μια μακρά ιστορία προώθησης αμοιβαίων προτεραιοτήτων, όπως την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέραν αυτών των κοινών συμφερόντων, η φιλία μας έχει ρίζες στα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που συνδέουν τις δυο μας χώρες. Καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει αυτή τη σημαντική ημέρα, θα ήθελα να εκφράσω τη συνεχιζόμενη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ για μια δίκαιη και διαρκή πολιτική λύση στη μακροχρόνια διαίρεση του νησιού. Είμαι αισιόδοξος ότι με την ισχυρή δέσμευση και των δυο θαρραλέων ηγετών της Κύπρου και την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, η ιστορική στιγμή της επανένωσης βρίσκεται κοντά. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος. Εύχομαι σε όλο το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας ειρήνη, ευημερία και ένα χαρούμενο εορτασμό για αυτή την ιστορική Ημέρα της Ανεξαρτησίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζον Κέρι στην ανακοίνωσή του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact