ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας αν δεν απειληθούμε

Οι δοκιμές της Βόρειας Κορέας δημιουργούν ανησυχία στον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά ο ηγέτης της δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα, αν δεν απειληθεί η κυριαρχία της από άλλους με τα ίδια μέσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε παράλληλα πρόθυμος να ομαλοποιήσει τις εχθρικές σχέσεις που έχει με άλλες χώρες, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας. Η χώρα θα εκπληρώσει πιστά την υποχρέωσή της για τη μη διάδοση των πυρηνικών και τον αγώνα για τον τερματισμό της συσσώρευσής τους στον κόσμο, δήλωσε ο ηγέτης της Β. Κορέας, στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, το πρώτο που γίνεται μετά από 36 χρόνια.

«Ως υπεύθυνη χώρα με πυρηνικά, δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα όπλα μας εκτός αν η κυριαρχία μας τεθεί υπό αμφισβήτηση από εχθρικές, επιθετικές δυνάμεις με πυρηνικά», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το KCNA, ενώ δεσμεύθηκε ότι το κόμμα και η κυβέρνηση «θα βελτιώσει και θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με εκείνες τις χώρες που σέβονται την κυριαρχία της Β. Κορέας και είναι φιλικές απέναντί της, παρότι υπήρξαν εχθρικές στο παρελθόν».

Τα λεγόμενα του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχονται τη στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για πέμπτη πυρηνική δοκιμή.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact