ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κινδυνεύει με αποκλεισμό η ομάδα του Παυλίδη

Για οικονομικές παραβάσεις και φορολογικές απάτες κατηγορείται η Μπενφίκα που φέρεται να διέπραξε σε μετεγγραφές που ολοκλήρωσε την τριετία 2016-2019.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί, τα πορτογαλικά Μέσα μεταδίδουν ότι η Εισαγγελία μπορεί να αιτηθεί τιμωρία αποκλεισμού της από όλες τις διοργανώσεις, για περίοδο από 6 μήνες έως και 3 χρόνια!

Το κατηγορητήριο στοχεύει τους νομικούς εκπροσώπους «δύο αθλητικών εταιρειών» και αφορά υποψίες για «επιδεινούμενη ενεργητική και παθητική διαφθορά» ιδίως στο πλαίσιο «αντιαθλητικής συμπεριφοράς», όπως επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας σε ανακοίνωση, χωρίς να κατονομάσει τα εμπλεκόμενα άτομα.

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, η εισαγγελία είναι πεπεισμένη ότι η Μπενφίκα παραχώρησε οικονομικά πλεονεκτήματα στη Βιτόρια Σετούμπαλ, τα οποία –ως αντάλλαγμα– θα έκαναν σκόπιμα ευκολότερη τη ζωή του συλλόγου της Λισαβόνας κατά τη διάρκεια των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων.

Τα ποσά που καταβλήθηκαν μέσω «πλασματικών επιχειρήσεων» είχαν σκοπό να «προωθήσουν τα συμφέροντα» ενός από τους συλλόγους, «ιδιαίτερα όσον αφορά τα αθλητικά αποτελέσματα», ανέφερε στο δελτίο τύπου του το Κεντρικό Τμήμα Ερευνών και Εγκληματικών Δράσεων, το υποκατάστημα της αρμόδιας εισαγγελίας για σοβαρό οικονομικό έγκλημα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να επιβληθεί στους δύο εμπλεκόμενους συλλόγους «επικουρική ποινή αναστολής συμμετοχής σε αθλητικούς αγώνες».

Ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Πορτογαλία, η Μπενφίκα τερμάτισε την περασμένη σεζόν στη 2η θέση στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο Champions League.

«Η Μπενφίκα και οι δικηγόροι της θα αναλύσουν λεπτομερώς την κατηγορία που τους κοινοποιήθηκε σήμερα και που θεωρεί την Μπενφίκα υπεύθυνη για υποτιθέμενες πράξεις που αποδίδονται στον πρώην πρόεδρό της και έναν πρώην σύμβουλό της. Την κατάλληλη στιγμή θα τοποθετηθούμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μπενφίκα θα αμυνθεί, χωρίς δισταγμό, ενάντια σε όλες τις αβάσιμες κατηγορίες (και από ό,τι έχει ήδη αναλυθεί, είναι αβάσιμες), καθώς και ενάντια σε οτιδήποτε θίγει ή μπορεί να έχει επηρεάσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της», απάντησε μέσω ανακοίνωσής της η Μπενφίκα.

Ο κύριος κατηγορούμενος στην δίκη που έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει, είναι ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, ο οποίος διηύθυνε τον σύλλογο για 18 χρόνια μέχρι τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2021, ως μέρος μιας άλλης υπόθεσης που σχετίζεται με πράξεις παραβίασης εμπιστοσύνης και απάτης.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο νυν πρόεδρος του συλλόγου, ο πρώην διεθνής Πορτογάλος Ρουί Κόστα, από την πλευρά του θα κληθεί να καταθέσει στη δίκη, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί.

Σε άλλη υπόθεση, η εταιρεία που διαχειρίζεται την Μπενφίκα και αρκετοί από τους διευθυντές της κατηγορήθηκαν πέρυσι για φορολογική απάτη επειδή, σύμφωνα με την εισαγγελία, δημιούργησαν ένα ταμείο εκδίδοντας πλαστά τιμολόγια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact