ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε»: Άνοιγμα της εστίασης με ελεύθερες τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Κλειδωμένη θεωρείται η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τη Δευτέρα του Πάσχα, με το άνοιγμα της εστίασης.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μάλιστα αύριο κιόλας.

Επομένως όπως όλα δείχνουν οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα εντός του νομού τους, ενώ δεν θα χρειάζεται να στέλνουν με SMS το 6 στο 13033 για τις μετακινήσεις τους τα Σαββατοκύριακα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν από τη Δευτέρα του Πάσχα θα καταργηθεί η αποστολή SMS για όλων των ειδών τις δραστηριότητες, ωστόσο όπως ανέφερε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, το σίγουρο είναι πως μέχρι την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, στις 15 Μαΐου, θα έχουν καταργηθεί όλα τα SMS.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται.

Προς κατάργηση και τα SMS

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης είχε επισημάνει πως από την άλλη Δευτέρα θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει SMS για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Αυτή την ημερομηνία «έδειξε» και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.

Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζεται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν, είπε ο κ. Πιερρακάκης, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact