ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλείδωσε» η μείωση στον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης -Τι αναφέρει η ανακοίνωση της γγ Εσόδων

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης- όχι βέβαια στα προ της εξίσωσης επίπεδα- και μάλιστα αναμένεται σχετική αναφορά του Α. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ. Είναι ενδεικτικό ότι μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλονται κυρώσεις και έλεγχοι για όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης καυσίμων και δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της προθεσμίας (27/8), που είχε δοθεί στα πρατήρια, για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών, στο σύνολο της Επικράτειας, οι αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες ξεκινούν άμεσα ελέγχους για τη συμμόρφωση των υπόχρεων και την αποστολή στοιχείων στην Γ.Γ.Π.Σ., καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, καθώς περίπτωση παράτασης δεν υπάρχει.

Εκτός από το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια, η Διυπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, από τους Γενικούς Γραμματείς των συναρμόδιων Υπουργείων με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρακολουθεί και την εξέλιξη της εγκατάστασης και άλλων συστημάτων, όπως σύστημα εισροών – εκροών στις Φορολογικές και ελεύθερες Αποθήκες, GPS στα βυτιοφόρα, Βάση δεδομένων στην Γ.Γ.Π.Σ. Κλπ.

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να πείσει την Τρόικα για το ότι η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (έως και 30%), δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Σημειώνεται ότι η μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, συνυπολογιζομένου του ΦΠΑ, ισοδυναμεί με μείωση της λιανικής τιμής κατά περίπου 13 λεπτά το λίτρο.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact