ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνει η συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων

Έπειτα από 2,5 ώρες διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής της Τρόικα, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανειών.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τροϊκανοί δεν έφεραν ενστάσεις, απλώς ζήτησαν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και διευκρινήσεις επί του θέματος, έτσι να κάνουν οριστικές και τις δικές τους προτάσεις.

Καίτοι απομένουν το πολύ δύο συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, η πρώτη διαπραγμάτευση της Τετάρτης διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, κάτι που είναι προπομπός τελικής συμφωνίας.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στις δυόμιση ώρες που διήρκεσε η συνάντηση ο κ. Δένδιας παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει δυνατότητα “κουρέματος” σε πρόστιμα και προσαυξήσεις προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο για 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν δύο συναντήσεις μεταξύ τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και μια δεύτερη συνάντηση του Νίκου Δένδια με την τρόικα ώστε να κλείσει η συμφωνία για το θέμα.

Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές βρουν κοινό τόπο, τότε το υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνει πλήρως έτοιμο να καταθέσει εντός λίγων εικοσιτετραώρων το σχέδιο νόμου στη Βουλή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια αναμένεται να ανοίξει το θέμα των στεγαστικών δανείων. Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως είναι να συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία λήγει στο τέλος του έτους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οι Τούρκοι βγάζουν 82 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Η Ελλάδα περιμένει διάλογο;

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε άσκηση με την…

Έρχεται «κόφτης» στα SMS εξόδου και μετακίνηση εμβολιασμένων από νομό σε νομό;

Αυτά τουλάχιστον προαναγγέλλουν οι «ειδικοί»! «Φωτιές» άναψε η…

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του…

«Χαστούκι»-προειδοποίηση από τα ΗΑΕ στον Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα ΗΑΕ στη Τουρκία. Την…

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα σταθμίζονται μέχρι…

Το διασκεδάζουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες και…

Οι επιστήμονες προβλέπουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό σε 10 χρόνια

Σαν ένας ιός κοινού κρυολογήματος – που μάλιστα…
contact